Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ο «Μαγεμένος Αυλός» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν Προβολή ταινίας Παρασκευή 27 και ώρα 19:30


Ο «Μαγεμένος Αυλός» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν Προβολή ταινίας Παρασκευή 27 και ώρα 19:30

Την Παρασκευή 27 στο Pure Bliss Ρόμβης 24 Αθήνα και ώρα 19:30 θα προβάλουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο για όλους εσάς, ένα κολοσσιαίο εσωτερικό μυητικό έργο μέσα από την μουσική και την ποίηση του λόγου.

Τα σύμβολα κατοικούν μέσα μας προαιώνια και μας μιλούν μέσα από την τέχνη για την ωραιότητα και την καλοσύνη και την απαραίτητη εσωτερική και εξωτερική εργασία για να μπορέσουμε και εμείς να υπερβούμε τον άνθρωπο και τον κόσμο του.

Ο Μαγικός αυλός είναι όντος μαγικός σαν την Θεϊκή Λύρα του Ορφέα η οποία είμαστε εμείς οι ίδιοι, και μια θεσπέσια μουσική μπορέι να παιχτεί αν Τον αφήσουμε εμείς να εκφραστεί μέσα από μας, γιατί να μην ξεχνάτε ποτέ τα λόγια του Κυρίου ''Εγώ και ο Πατέρας μου είμαστε Ένα''

Αυτή η λύρα όμως στην παρούσα της μορφή είναι σκονισμένη και βρώμικη και ξεκούρδιστη και ο ήχος της άσχημος και απάνθρωπος.

Όλα όμως μπορούν να αλλάξουν αν εμείς το θελήσουμε, αν εμείς θέλουμε να αλλάξουμε, να νοιώσουμε πρώτα τον άνθρωπο και μετά να τον υπερβούμε.

Μετά την προβολή της ταινίας ετοιμάζω για εσάς ένα μικρό αποσυμβολισμό ώστε να γίνει μια δημιουργική συζήτηση και μπορείτε και εσείς φυσικά να κάνετε το ίδιο να μας μιλήσετε για το πως εσωτερικά αντιλαμβάνεστε αυτό το υπέροχο έργο.

Ο «Μαγεμένος Αυλός» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν είναι μια κινηματογραφική μεταφορά της μεγαλειώδης όπερας του Βόφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, που μιλάει για τον θρίαμβο της αγάπης ενός αγοριού κι ενός κοριτσιού επάνω στις δυνάμεις του σκότους.
Η ιστορία κινηματογραφείται αριστοτεχνικά από τον σπουδαίο Σουηδό σκηνοθέτη, χρησιμοποιώντας το θεσπέσιο λιμπρέτο του Εμάνουελ Σικανέντερ και χτίζοντας έναν πανέμορφο κόσμο παραμυθιού γύρω από τις διαχρονικές έννοιες του έρωτα, της αλήθειας και της αρετής, ως ισχυρά εφόδια ενάντια στο Κακό.
Σκηνοθεσία: Ίνγκμαρ Μπέργκμαν
Παίζουν: Γιόζεφ Κόστλινγκερ, Ίρμα Ουρίλα, Ελίζαμπετ Έρικσον
Έτος παραγωγής: 1975
Διάρκεια: 135 διάρκεια με Αγγλικούς υπότιτλους

Δεν υπάρχουν σχόλια: