Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Γνωρίζουμε την αδυναμία μας


Γνωρίζουμε την αδυναμία μας

Γνωρίζουμε την αδυναμία μας, την μαλθακότητα μας, την οκνηρία μας, όλους αυτούς τους φόβους που μας περιβάλλουν, αλλά παρόλα αυτά ελπίζουμε και προσηλωνόμαστε σε εσένα Ω Κύριε γιατί όταν μας μιλάς μέσα στην καρδιά μας η φωνή Σου μας δίνει Ελπίδα και Δύναμη.

Ελπίδα γιατί γνωρίζουμε ότι βαδίζουμε τον σωστό δρόμο και Δύναμη γιατί όταν μας αγγίζεις πλημμυρίζουμε από το Φως σου και έτσι μπορούμε να μετακινήσουμε ακόμα και βουνά.

Γιατί ο άνθρωπος έχει γίνει σαν και αυτό το απόκρημνο και γεμάτο παγίδες όρος, έχει γίνει σκληρός σαν πέτρα και άκαμπτος και ψυχρός.
Το Φως σου όμως Ω Κύριε μπορεί να τα διαλύσει όλα αυτά, μέσα μας, μέσα σε κάθε άνθρωπο.
Έτσι την σκληρότητα να την διαδεχτεί η ευγένεια και η ευσπλαχνία και την ακινησία η διάθεση για νέα ζωή.

Ένας κοσμικός πρίγκηπας στο πόλεμο προχωράει μπροστά από τον στρατό του σαν ηγεμόνας που είναι, αλλά όταν η μάχη αρχίζει αυτός στέκεται στα μετόπισθεν και κοιτά την έκβαση της μάχης.
Εμείς, εμάς θα μας βρείτε να σας ακολουθούμε στα μετόπισθεν σαν καλοί σύμβουλοι και οδηγοί, γιατί κανένας αδερφός μας δεν πρέπει να χάσει τον δρόμο του, αλλά όταν η μάχη αρχίζει θα μας δείτε μπροστά να μαχόμαστε για εσάς, να πονάμε για εσάς, να τραυματιζόμαστε για εσάς, να θυσιαζόμαστε για εσάς.

Γιατί αυτή η Αγάπη για την οποία σας μιλάμε δεν είναι παρά η Αγάπη που θυσιάζεται για να ξαναγεννηθεί Αγάπη.
Στα παλιά τα χρόνια ο Θεός δοκίμασε τον άνθρωπο ζητώντας του μια ανθρώπινη θυσία θέλοντας να γνωρίσει κατά πόσο η αγάπη του ήταν μεγάλη για αυτόν.
Αυτή δεν είναι όμως μια σωστή επεξήγηση γιατί ο Θεός γνωρίζει τα πάντα στα πάντα.

Ο δημιουργός δεν απαιτεί από εμάς παρά μόνον μία θυσία και αυτή δεν είναι παρά η θυσία του ίδιου μας του εαυτού μέσα στο Φως του που διαλύει τα πάντα, αυτή όμως η θυσία δεν είναι μια απώλεια για εμάς γιατί ο θεός δεν παίρνει τίποτα από εμάς, άλλωστε και αυτό που είμαστε αυτός μας το έχει δώσει, αλλά αντίθετα μας δίνει νέα ζωή.

Ναι φίλοι μου από αυτήν την ατέλεια και την φθορά μπορούμε να αντικρίσουμε το Φως της νέας αυγής σαν νέοι άνθρωποι όχι φτιαγμένοι από σάρκα αλλά από Πνεύμα Άγιο.
Δημοσίευση σχολίου