Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

Κατανοείτε για το πόσο μεγάλα πράγματα ο άνθρωπος είχε φτιαχτεί


Κατανοείτε για το πόσο μεγάλα πράγματα ο άνθρωπος είχε φτιαχτεί

Πολλοί μαθητές της εσωτερικής επιστήμης δεν έχουν κατανοήσει πλήρως την έννοια της μεταμόρφωσης.

Όπως επίσης και δεν έχουν καταλάβει πλήρως την σημαντικότητα αυτής τους της ενσάρκωσης και πως μέσα από τον παρόντα χρόνο τους δίνετε η ευκαιρία μιας εν ζωή απελευθέρωσης.

Δεν έχουν κατανοήσει ότι μέσα από την παρούσα προσωπικότητα που έχουν, υπάρχει εκεί ένα σύνολο γνώσης και εμπειρίας αμέτρητων ζωών και πρέπει μέσα από μια ολοκληρωτική αποδοχή του Φωτός, να κατακτήσουν κατά ένα μεγάλο βαθμό αυτό το θορυβώδες άγριο άλογο του Εγώ, γνωρίζοντας το, κατανοώντας το, αλλάζοντας το πλήρως.

Έτσι η προσωπικότητα, το Εγώ αυτής της φύσης παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό.

Κανένα πλάσμα σε κανένα κόσμο και επίπεδο δεν γίνετε να υπάρξει χωρίς Εγώ, χωρίς προσωπικότητα, η διαφορά όμως μεταξύ αυτού του πεδίου ζωής και του αμέσως επομένου είναι τόσο τεράστια όσο και η ποιότητα και τα υλικά μέσα από τα οποία αυτή η προσωπικότητα έχει φτιαχτεί, και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται και δρα όσον αφορά το κάθε τι γύρω του.

Σε αυτό το ανώτερο επίπεδο ζωής κάθε ανάσα του. κάθε σκέψη και συναίσθημα υπηρετεί το όλο και μέσα από αυτήν την ένδοξη εργασία του ολοκληρώνει αυτή την θαυμαστή δημιουργία, γιατί ο Θεός δεν μας έκανε απλά, δεν μας έδωσε πνοή και όλες αυτές τις θαυμαστές ιδιότητες ώστε να μένουμε απαθείς παρατηρητές, όχι μας θέλει συνεργούς σε αυτό το εξελισσόμενο σχέδιο και συμμέτοχους της δόξας του.

Κατανοείτε για το πόσο μεγάλα πράγματα ο άνθρωπος είχε φτιαχτεί, κατανοείτε τώρα πόσο ασήμαντοι και εκφυλισμένοι και αχάριστοι είμαστε, έχουμε γίνει.

Δεν υπάρχει παρά μόνον ένας δρόμος σωτηρίας και αυτός ο δρόμος μας οδηγεί μέσα στην πύλη της Αγάπης του λυτρωτή και σωτήρας μας Ιησού Χριστού, ο οποίος δεν πρόκειται ποτέ να έρθει, απλά γιατί δεν έφυγε ποτέ. 

Εσείς πότε θα τον προϋπαντήσετε;
Δημοσίευση σχολίου