Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Η έννοια της Συμπαντικής Θεραπείας
Αυτό είναι το δεύτερο μέρος της ομιλίας μου στον χώρο `Αρτεμισία 

Η έννοια της Συμπαντικής Θεραπείας

"Δάσκαλε χτες άκουγα πολύ προσεκτικά μια συζήτηση σχετικά με το αν θα πρέπει να φανερώνουμε την τέχνη μας στους ανθρώπους όταν το κρίνουμε σωστό, ώστε να θεραπεύουμε αυτούς που έχουν ανάγκη.
Εσύ τι λες σχετικά με αυτό?

Θα σου έλεγα ότι πρέπει να αναρωτηθούμε πρώτα πιο είναι το κίνητρο για μια τέτοια ενέργεια και κατά πόσο αυτή μας η πράξη εκκινείτε από προσωπικα συναισθήματα η είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα που βγαίνει αυθόρμητα μέσα από το πνευματικό μας Ον.

Όπως γνωρίζεις ο άνθρωπος επειδή έχει γεννηθεί από αυτήν την έκπτωτη φύση είναι θεμελιακά άρρωστος, για αυτό και το σώμα του φθείρεται, γερνάει και σαν συνέπεια έχει ένα φυσικό τέλος. Έτσι θα μπορούσαμε να πούμε πρώτα από όλα ότι θα ήτανε απαραίτητο όταν επικαλούμαστε το Φως γιατί είναι το Πνεύμα που θεραπεύει και όχι ο άνθρωπος για να ασκήσουμε μια θεραπεία να γνωρίζουμε κατά πόσο ο ασθενής  έχει μια βαθιά πίστη στον Θεό πάνω από όλα και αν είναι ενήμερος της θεμελιακής του αρρώστιας, γιατί ότι και να κάνει ένας θεραπευτής αυτό θα είναι πρόσκαιρο μιας και δεν μπορεί να επέμβει στους βαθύτερους λόγους που η αρρώστια αυτή γεννάτε σε αυτό το άτομο.

Έτσι ο σκοπός μας είναι να τον ωθήσουμε μέσα από την θεραπείας μας στο να μπορέσει από την μια να αντιληφθεί αυτός ο ίδιος την ύπαρξη του θεραπευτικού φωτός μέσα του και από την άλλη το αποτέλεσμα αυτής της θεραπείας να τον βοηθήσει να βαδίσει την ατραπό με βεβαιότητα και αποφασιστικότητα.

Για αυτό και ο κύριος όλης της ζωής όταν θεράπευε κάποιον μετά του έλεγε με αυστηρότηταήγαινε και μην αμαρτήσεις ξανά'

Όμως όπως πιθανόν να γνωρίζεις αυτού του είδους η θεραπείες δεν είναι η αποστολή μας ούτε και ο βασικός σκοπός της δράσης μας.

Η μεγαλύτερη υπηρεσία στον συνάνθρωπο μας είναι το να βαδίζουμε την ατραπό εμείς οι ίδιοι γιατί μόνο με αυτήν μας την δράση οι ακτινοβολίες της Γνώσης μας διαπερνούν και διαχέονται γύρω μας.

Είναι πολύ δύσκολο για τον φυσικό γεννημένο άνθρωπο να κατανοήσει την δυναμική μιας τέτοιας μεταμορφωτικής δράσης γιατί οι δονήσεις αυτές είναι μιας αφάνταστης δυναμικής και ποιότητας, αυτό που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος είναι ότι το Πνεύμα ενώ ακτινοβολεί συνεχώς όλες αυτές τις θαυμαστές δυνάμεις σωτηρίας αυτές δεν προσωποποιούνται από κανέναν άνθρωπο γιατί είναι μιας ουδέτερης απρόσωπης φύσης,και αυτή είναι και η βασική επίδραση της πρώτης ακτίνας του Αγίου Πνεύματος η οποία αφυπνίζει, διαταράσσει από τον ύπνο του θανάτου το Πνευματικό στοιχείο μέσα στον άνθρωπο, οι δυνάμεις αυτές δεν αντιστοιχούν δονητικά με αυτό το υλικό πεδίο ζωής όμως όταν όλοι εμείς βαδίζουμε την ατραπό της σωτηρίας και μεταμορφώνουμε τον σωματικό μας φορέα μέσα από αυτήν την αγνό ποιούσα διεργασία μεταλλαγής μπορούμε να μετασχηματίσουμε αυτήν την δύναμη όχι μόνον μέσα στους ανθρώπους αλλά και στα πιο βαθιά θεμέλια αυτού του κόσμου μέσα σε αυτό το ανόσιο αστρικό πυρ αυτής της φυσικής τάξης που κατά κυριολεξία ελέγχει και χειραγωγεί την πλειονότητα της μάζας των ανθρώπων γύρω μας παγκοσμίως.

Μια σημαντική όψη είναι επίσης και η προσπάθεια καθαρισμού της αστρικής σφαίρας από την αφάνταστη βρωμιά της μιας και τους καιρούς που ζούμε αυτός ο χώρος είναι τρομερά επικίνδυνος κατευθυνόμενος άμεσα από τους άρχοντες αυτού του κόσμου, αυτούς που οι γνωστικοί ονομάζουνε Αιώνες.

Για αυτό αγαπητέ μου φίλε πρέπει να αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα ενός τέτοιου είδους θεραπεία και να οδηγούμαστε σε αυτήν κατόπιν μεγάλης περίσκεψης μιας και ο στόχος μας είναι κατά πολύ μεγαλύτερος και ενδοξότερος και δεν στοχεύει στο να διορθώσει απλά κάποιες ατέλειες της συνείδησης και του σωματικού φορέα ενός ανθρώπου αλλά να του δώσει όλην την απαραίτητη βοήθεια στο να καταστεί ικανός να αλλάξει θεμελιακά ολόκληρο το Ον του

Και αυτό είναι που ονομάζουμε Συμπαντική Θεραπεία.

Όμως δάσκαλε εξήγησε μου πια είναι η αιτία που γεννάει την αρρώστια στον άνθρωπο?

Η αιτία είναι πολύ απλή και θα μπορούσα να στην εξηγήσω με δυο σειρές όμως θα σου δώσω μια μεγαλύτερη εικόνα.

Όπως σου είπα γεννιόμαστε από τα υλικά αυτήν της φύσης και έτσι είμαστε κομματιασμένοι, ατελής, προβληματικοί, φθαρτοί,όμως αν εξαιρέσεις όλην αυτήν την εκ γενετής αδυναμία μας, την αρρώστια μας, την επαυξάνουμε μέσα από την καθημερινότητα μας συνεχώς, πως?

Μα μέσα από τον δυσαρμονικό τρόπο ζωής και δράσης  από τον οποίο ζούμε, και ο οποίος αντιτίθεται εντελώς με αυτό που το Πνεύμα μας μιλά έτσι όλη μας η συνείδηση, οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας οδηγούνται από το εγώ της αυτό συντήρησης και έρχονται έτσι σε διαμάχη με αυτά των άλλων, έτσι πάμπολλα προβλήματα δημιουργούνται σωματικά, ψυχολογικά ή και οικονομικά.

Αυτήν την στιγμή όλη η πλάση εξελίσσεται μέσα από τεράστιες δυνάμεις διακοσμικών ακτινοβολιών.
Για αυτο στην ουσία η αρρώστια μας γεννάτε αποκλειστικά γιατί εμεις δεν εναρμονίζουμε την ουσία της ζωής μας με αυτό το εξελισσόμενο σχέδιο για τον άνθρωπο και τον κόσμο.

Οι απελευθερωτικές αυτές ακτινοβολίες έχουν σαν σκοπό να μεταμορφώσουν τον σωματικό μας φορέα εντελώς, όμως αυτές λειτουργούν όπως και όλα τα πράγματα κατά ένα διπλό τρόπο.

Όταν εμείς λειτουργούμε θετικά σε αυτές μας απελευθερώνουν αλλά όταν εναντιωνόμαστε σε αυτές τότε οι συνέπειες είναι φοβερές, αυτές κυρίως εκφράζωντε μέσα από σύγχυση, παραλογισμό, ένταση, βία και το σώμα μας ετσι σαν φυσιολογική συνέπεια αρρωσταίνει κυριος η καρδιά, το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά γεννιούνται και ένα σορό καρκινώματα.

Η άγνοια όλων αυτόν αγαπητέ μου φίλε είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο πρέπει να επιλύσουμε όσον αφορά τον άνθρωπο τριγύρω μας.
Και αυτός είναι και ένας σημαντικός παράγοντας που θα βοηθήσει την μελλοντική ανθρωπότητα να βρει τον πραγματικό της δρόμο σαν ένα πνευματικό Ον και όχι να κυλήσει για άλλη μια φορά όπως και έγινε και στο τέλος της Ατλάντιας εποχής σε ένα υπό ανθρώπινο στάδιο.

Η συμπαντική θεραπεία του πνεύματος έχει σκοπό να κάνει δυνατή την είσοδο σε έναν μαθητή σε μιας νέας μιας εντελώς άλλης φύσεως πεδίου ζωής μέσω μιας ζώσας ψυχικής κατάστασης.

Αυτή η θεραπευτική δραστηριότητα εξηγεί στην συνείδηση του μαθητή τι δεν αρμόζει σε αυτήν την διαδικασία θεραπείας ώστε αυτός ο ίδιος να την απομακρύνει

Αυτή η θεραπεία είναι απόλυτη και μοιάζει σαν μια αυτό ψυχανάλυση γιατί φέρνει στο φως τις αιτίες των προβλημάτων μας απογυμνώνοντας τες, και αποκαλύπτοντας έτσι όλο το εγώ μας  γι αυτό και πολλές φορές το φως του θεού μας αναφέρεται συμβολικά σαν ένας θαυμαστός καθρέπτης.

Οποιοσδήποτε συνεχίζει να ζει και να οδηγείται από το εγώ αυτής της φύσης δεν θα μπορέσει ποτέ να οδηγηθεί σε αυτήν την αποκαλυπτική διαδικασία

Οπως γνωρίζουμε το φως του θεού αρχικά απορροφάται από το αστρικό σώμα ώστε να μπορέσει ο μαθητής να αναγνωρίσει την ατέλεια του έτσι το αστρικό σώμα του μαθητή επικοινωνεί, επιδρά με αυτό των συνανθρώπων του και σε ετσι με όλο το πεδίο ζωής γιατι το αστρικό σώμα του φωτός είναι ένα πεδίο ζωήςετσι το σύνολο τον αστρικών ενεργειών που υπάρχουν και ακτινοβολούν στην αστρική σφαίρα καθορίζουν  και την φύση και την ποιότητα της και καθορίζουν και τον τρόπο μεσα απο τον οποίο ζούμε

Αυτη η συμπαντική θεραπεία έρχεται από μια αστρική δύναμη φωτός που προέρχεται από ένα άλλο αστρικό πεδίο τελείως αγνό, μιας καθαγιασμένης φύσηςκαι αυτή η δύναμη βοηθάει τον μαθητή σε μια αυτογνωσία και  ενός είδους θεραπείας ώστε να πάρει στα χέρια του την οδό της αγιοποίησις αυτή η διαδικασία εκτελείται από το εγώ πάνω στο εγώ με την βοήθεια του θεού και ονομάζεται αυτοπαράδοση είναι η επονομαζόμενη μη δράση στο Τao.

Ελπίζω να μπόρεσα να απαντήσω ικανοποιητικά στο ερώτημα σου και ο λόγος μου να έγινε κατανοητός.

Η ουσία της αμαρτίας είναι η έλλειψη γνώσης όσον αφορά το πνευματικό μας καθήκον,καρπός αυτής της έλλειψης γνώσης είναι ο λανθασμένος τρόπος ζωής και το αποτέλεσμα είναι η αρρώστια η καταστροφή και ο πόνος."

Μια ένδοξη οδός έχει ανοιχτή διάπλατα για όλους εμάς, το να μπορέσουμε να κάνουμε όλα αυτά τα απαραίτητα πρώτα βήματα σαν ένα μωρό παιδί είναι το δικό μας καθήκον, κάθε απαιτούμενη ενέργεια και βοήθεια είναι παρούσα για να μας σηκώσει όταν θα πέσουμε από από το Πνεύματο οποίο όχι μόνο γεννά τη ζωή, όχι μόνον την συντηρεί αλλά και την εξελίσσει ώστε αυτό το ένδοξο πλάνο της δημιουργίας να ολοκληρωθεί.

Θα συμμετάσχετε και εσείς αγαπητοί μου φίλοι σε αυτό το μεγαλειώδες σχέδιο?


Αυτό είναι ένα ερώτημα που όλοι εσείς πρέπει να απαντήσετε.

*******

Το κείμενο της ομιλίας το τελείωσα μερικές ώρες πριν την διάλεξη και για αυτό λογικά θα έπρεπε μετά να το διορθώσω ή καλύτερα να το βελτιώσω σε μερικά σημεία,
όμως δεν το έκανα μέχρι τώρα για να κρατήσω την αυθεντικότητα του και ταυτόχρονα να έχω και συναίσθηση της ατέλειας μου.
Για αυτό αν κάποιος θα ήθελε να ρωτήσει κάτι ας το κάνει στέλνοντας ένα email εδώ soundzgreg@yahoo.co.uk
Δημοσίευση σχολίου