Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Πόσο ισορροπημένες είναι οι σχέσεις μας άραγε?



Οι εύκολες κρίσεις για τους άλλους βρίσκουν ανταπόκριση σχεδόν σε καθημερινή βάση μέσα από τον τρόπο το οποίον σκεφτόμαστε.

Όμως αυτή η αυτοκριτικ
ή σχεδόν καθόλου δεν γίνετε σε εμάς, από εμάς, σε μια προσπάθεια να οδηγηθούμε σε ασφαλή συμπεράσματα όσον αφορά την εξέλιξη της ζωής μας και των σχέσεων που έχουμε δημιουργήσει μέσα από τον χρόνο όπως και το τι ασχολίες ή εργασίες έχουμε επιλέξει να κάνουμε ή απλά επέλεξε κάποιος για άλλος εμάς.

Πόσο ισορροπημένες είναι οι σχέσεις μας άραγε?
Κατά πόσο αυτές βασίζονται στην αγάπη και την κατανόηση και δεν μας δημιουργούν εντάσεις και ψυχικό πόνο?
Μήπως και εμείς μέσα από την καθημερινότητα μας δεν προσθέτουμε περισσότερα βάρη και εμπόδια σε μια λύση ή έστω και μια προσπάθεια κατανόησης του προβλήματος?

Η οικονομική μας ευμάρεια, τα αποκτήματα μας πολύ λίγη σημασία έχουν όσον αφορά τον ψυχικό και συναισθηματικό μας κόσμο.
Μια εσωτερική ισορροπία χρειάζεται και μια σωστή αντικειμενική κρίση ώστε να μπορέσουμε να αντιληφθούμε από την μια ποιος είμαστε, τι αισθανόμαστε και το τι στην ουσία επιθυμούμε και θέλουμε.
Εκεί δεν χρειάζονται μεσαίες λύσεις, όχι χρειάζεται θάρρος και αποφασιστικότητα και άμεσες επιλογές.

Όπως και στο παρελθόν έχω πει ο τρόπος που η συνείδηση μας έχει διαμορφωθεί, έχει αναπτυχθεί, αντί να μας φέρει πιο κοντά σε μια μεγαλύτερη συνειδητότητα, γνώση του εαυτού, συναινεί σε κάτι το εντελώς αντίθετο, όλο και πιο πολύ απομακρυνόμαστε από την ουσία μας, και έτσι μετά από ένα χρονικό πλαίσιο ετών γινόμαστε εντελώς ασυνείδητοι, εντελώς ξένοι με αυτό που στην ουσία έπρεπε να γίνουμε, με αυτό που δονείται μέσα στην καρδιά μας, την αυθεντικότητα, την καλοσύνη, την γενναιότητα, την ευγένεια και την γενναιοδωρία, όπως και την ομορφιά και την γαλήνη της ψυχής.

Μέσα από αυτήν την ατέλειωτη φασαρία της πόλης αλλά και την φασαρία και την σύγχυση του νου, πολλά δεν μπορούν να γίνουν, χρειαζόμαστε πρώτα από όλα μια επίγνωση της κατάστασης μας, αυτό είναι πολύ σημαντικό, και δεύτερον μια απόφαση ζωής με όλες της συνέπειες και τις απαιτούμενες θυσίες που προκύπτουν από αυτήν.

Υπάρχουν όμως ακόμη και σήμερα άνθρωποι γύρω σας που μπορούν να σας βοηθήσουν ανιδιοτελώς, ελάχιστοι αλλά υπάρχουν, όπως επίσης και η αγάπη που βρίσκετε μέσα στην καρδιά σας και σας καλεί σε μια θεμελιώδη αλλαγή μέσα και μέσω του Πνεύματος.

Αναρωτηθείτε αγαπητοί μου φίλοι για όλα αυτά, και δείτε τα μέσα σας και επιλέξτε το σωστό, επιλέξτε αυτήν την γνώση του εαυτού που θα σας κάνει αληθινούς ανθρώπους, φωτεινούς και διάφανους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: