Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Χρησιμοποιήστε τα ταλέντα σας για το κοινό καλό

Ο Δημιουργός μας, δεν μας έδωσε όλα αυτά τα ταλέντα και τις δεξιότητες  επιδιώκοντας να δοξαστεί μέσα από τα καλά μας έργα γιατί απλά Αυτός δεν έχει ανάγκη από καμία δοξασία ή επιβράβευση.

Η πρόθεση του δεν ήταν παρά μόνον μέσα από αυτά να ανακαλύψουμε αυτήν την ανώτερη πραγματικότητα που βρίσκετε πέρα από αυτόν τον θνητό κόσμο.

Γιατί αν ο άνθρωπος μέσα από την αδυναμία του και τους περιορισμούς της ύλης είναι ικανός για τόσα πολλά και θαυμαστά, σκεφτείτε τι θα μπορούσε να κάνει μέσα από ένα ανώτερο σώμα και σε μια πραγματικότητα υψηλότερης δόνησης , αρμονική, χωρίς συγκρούσεις και την άκρατη ματαιοδοξία και συνεχόμενη πάλη του εγώ για αυτοσυντήρηση,μια τεράστια ενέργεια τόσο αναίτια χαμένη.

Όμως αυτή η ανάδειξη, η ανάκτηση, η αναγέννηση της ψυχής προϋποθέτει ένα μακρύ δρόμο εμπειρίας και δοκιμασιών που ταυτόχρονα είναι και ένα καθήκον, και ο προκαθορισμένος τελικός στόχος μετά την κάθοδο όλων αυτών των ψυχών σε αυτό το έκπτωτο πεδίο ζωής.

Χρησιμοποιήστε τα ταλέντα σας με σωφροσύνη, για το αγαθό, για το κοινό καλό, για τον συνάνθρωπο σας, και αναδείξτε έτσι την αγάπη που δεν είναι από αυτόν τον κόσμο αλλά που μας καλεί αδιάκοπα στο να υπερβούμε αυτόν τον κόσμο.

Έτσι μετά τον φυσικό μας θάνατο αυτός ο Θεϊκός σπόρος που θα έχει αναπτυχθεί μέσα μας θα μας προσφέρει την μια και μοναδική δυνατότητα της μετοίκησης στον κόσμο των Αθανάτων ψυχών.
Εκεί το Φως και το δημιούργημα είναι ένα και το αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: