Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Το Κλειδί του Ιάκωβου Μπαίμε


Το Κλειδί του Ιάκωβου Μπαίμε

Αναγνωρισμένος ως ένας από τους μεγαλύτερους δυτικούς μυστικιστές, ο Jacob Boehme γεννήθηκε το 1575 στο Old Seidenberg, ένα μικρό χωριό στη Silesia.  Υποδηματοποιός στο επάγγελμα, όλη η ζωή του Boehme πέρασε στην περισυλλογή και την προσευχή, αναζητώντας την πνευματική φώτιση.  Ανταμείφθηκε με διαπεραστικά οράματα για τον Θεό και τη φύση της πραγματικότητας, αποκαλύψεις τις οποίες κατέγραψε σε μια σειρά βιβλίων.  Το Clavis είναι ίσως το πιο προσιτό από όλους αυτούς τους τόμους, μια λεπτομερής, αλλά περιεκτική περιγραφή της φύσης του Θεού και της Δημιουργίας, καθώς και του ρόλου της ανθρωπότητας στην εξελισσόμενη εξέλιξη του Σύμπαντος.

Kυκλοφόρησε, υπάρχουν δέκα αντίτυπα για όποιον το θέλει να το διαβάσει. Στείλτε μου μήνυμα.

Το πρώτο έργο του Ιάκωβου Μπαίμε στα Ελληνικά.

11. Αλλά κανείς δε χρειάζεται να σκοντάψει σ' αυτό, διότι όταν ο Θεός αποκαλύπτει τα Μυστήρια του σε οποιονδήποτε άνθρωπο, τότε τον φέρνει επίσης σε ένα πνεύμα και μια ικανότητα να τα εκφράσει, όπως ο Θεός γνωρίζει ότι είναι το πιο απαραίτητο και ωφέλιμο σε κάθε, για να θέσει ξανά τις συγκεχυμένες γλώσσες και γνώμες στο αληθινό έδαφος: Οι άνθρωποι δεν πρέπει να νομίζουν ότι αυτό έρχεται τυχαία ή ότι γίνεται με την ανθρώπινη λογική.

12. Οι αποκαλύψεις των θεϊκών πραγμάτων αποκαλύπτονται από το εσωτερικό έδαφος του πνευματικού κόσμου και μεταφέρονται σε ορατές μορφές, όπως ακριβώς θα τις φανερώσει ο Δημιουργός.

13. Θα γράψω μόνο μια σύντομη περιγραφή της θεϊκής εκδήλωσης, αλλά όσο μπορώ να τα αντιληφθώ εν συντομία, και θα εξηγήσω τις παράξενες λέξεις για την καλύτερη κατανόηση των βιβλίων μας, και θα καταθέσω εδώ το σύνολο αυτών των γραπτών, ή ένα υπόδειγμα ή μια επιτομή τους, για την εξέταση και τη βοήθεια των αρχαρίων: Η περαιτέρω εξήγησή τους βρίσκεται στα άλλα βιβλία ή στην αποκάλυψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου