Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

G.J.P. Το μυθικό πρόσωπο του Ερμή Τρισμέγιστου - Δημόσια ομιλία Τετάρτη 22 Ιουλίου (20:30) Βιβλιοκαφέ Έναστρον


G.J.P. Το μυθικό πρόσωπο του Ερμή Τρισμέγιστου
 
Αγαπητοί φίλοι, αν και σήμερα η κατήφεια και η απογοήτευση μας κατακλύζουν μέσα από όλη αυτήν την οικονομική και κοινωνική αναταραχή ας προσπαθήσουμε να ανοίξουμε τις καρδιές και την νόηση μας σε όλα αυτά που δίνουν ουσιαστική τροφή στην ψυχή μας και μας βοηθούν μέσα από την φωτεινότητα τους να αλλάξουμε εσωτερικά.
Κάθε εξωτερική αλλαγή προϋποθέτει μια εσωτερική αλλαγή γιατί αυτά τα δύο πρέπει να συμβαδίζουν αρμονικά και σε αυτήν την θεμελιακή αλλαγή καλούμαστε όλοι να δράσουμε με σωφροσύνη, με την πίστη, με την ελπίδα και την γνώση πως το Φως το οποίο ορίζει ολόκληρο το σύμπαν εμπεριέχεται και μέσα μας.
Σε αυτό το Φως ας προσπαθήσουμε να εστιαστούμε με ανιδιοτέλεια και ενότητα, χωρίς διακρίσεις και κατακρίσεις, γιατί αυτό το Φως καθορίζεται από την αγάπη η οποία εμπεριέχει την συμπόνια και την ενίσχυση του άλλου, την αλληλοβοήθεια σε όλα τα επίπεδα και το μεγαλείο της συγχώρεσης.
Αν και κανείς από εμάς δεν είναι τέλειος αποζητούμε την τελειότητα και εργαζόμαστε για αυτήν, την Αλήθεια η οποία κατοικεί μέσα μας σαν μια κοινή κληρονομιά η οποία για να αποκτηθεί θα πρέπει κερδηθεί μέσα από τα καλά μας έργα, να σπείρουμε στο σωστό χωράφι και μέσα από την Χάρη του Κυρίου να μεγαλώσει το Ιερό Δέντρο της Αγάπης, να αναγεννηθεί ο Χρυσός φλεγόμενος Φοίνικας, και το Ευγενικό Ρόδο να διαχύσει την μυρωδιά του μέσα σε αυτόν τον σκοτεινό κόσμο μέσα στον οποίον ζούμε.
Για αυτό και η ομάδα μας εδώ ''Νους'' διοργανώνει μια δημόσια ομιλία με ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα μέσα από μια σοβαρή εργασία μηνών ούτως ώστε να ρίξουμε λίγο φως στο μυθικό πρόσωπο του Ερμή.
Σήμερα έχουμε την δυνατότητα της ανάγνωσης του Ερμητικού Σώματος στην δημοτική αλλά και τα ποικίλα άλλα κείμενα που αποδίδονται σε αυτόν όπως και αυτά που περιέχονται στον τόμο του Ναγκ Χαμάντι.

Ελπίζουμε στην συμμετοχή σας αλλά και την βοήθεια σας για την κοινοποίηση της ομιλίας σε ομάδες αλλά και στο δικό σας τοίχο.
 
Δημόσια ομιλία

G.J.P.
Το μυθικό πρόσωπο του Ερμή Τρισμέγιστου

Τετάρτη 22 Ιουλίου (20:30)

www.soundzgreg.blogspot.gr

Βιβλιοκαφέ Έναστρον
Σόλωνος 101 - 21 0382 8161 

The Hermetic Triumph γενική Επεξήγηση του εμβλήματος

The Hermetic Triumph γενική Επεξήγηση του εμβλήματος

 

Γενική Επεξήγηση του εμβλήματος

Μετάφραση από τα Γαλλικά

Δεν πρέπει να αναμένεται ότι θα βρεθεί εδώ μια ιδιαίτερη επεξήγηση, όπως όταν θα τραβιούνται οι κουρτίνες που απλώνονται πάνω από το φιλοσοφικό αίνιγμα, για να φανεί η αλήθεια απολύτως γυμνή, γιατί αν γινόταν αυτό, δεν θα παρέμενε τίποτα περισσότερο να γίνει, από το να καούν όλα τα συγγράμματα των φιλοσόφων: Ο σοφός δεν θα είχε πια πλεονέκτημα έναντι του ανίδεου, και ο ένας και ο άλλος θα ήταν εξίσου επιδέξιοι πάνω σε αυτή την υπέροχη Τέχνη. 

Θα πρέπει επομένως να θεωρηθεί επαρκές το να δει αυτήν την Φιγούρα, σαν ένα Καθρέπτη, την επιτομή όλης της μυστικής Φιλοσοφίας, η οποία περιέχεται μέσα σε αυτό το μικρό βιβλίο, στο οποίο όλα τα Τμήματα του Εμβλήματος εξηγούνται με τέτοια σαφήνεια, όσο αυτό μας επιτρέπεται να γίνεται. 

Εκείνοι που είναι μυημένοι στα Φιλοσοφικά Μυστήρια, εύκολα και άμεσα θα κατανοήσουν το Νόημα το οποίο κρύβεται κάτω από αυτήν την Εικόνα. Αλλά αυτοί που δεν έχουν αυτά τα Φώτα, θα πρέπει εδώ να εξετάσουν γενικά την αμοιβαία Αντιστοιχία μεταξύ του Ουρανού και της Γης, σε αντιστοιχία με τον Ήλιο και την Σελήνη, οι οποίοι είναι και οι μυστικοί Δεσμοί αυτής της Φιλοσοφικής Ένωσης. 

Θα δουν μέσα από την εξέλιξη του Έργου, τα παραβολικά ρυάκια, τα οποία αναμειγνύονται κρυφά μαζί , δίνοντας γέννηση στο μυστηριώδες Τριγωνικό Λίθο, ο οποίος είναι και το Θεμέλιο της Τέχνης.
Θα δουν και ένα μυστικό και φυσικό Πυρ, μέσω του οποίου το Πνεύμα εισχωρεί μέσα στον Λίθο, και τον ανυψώνει σε Ατμούς, οι οποίοι συμπυκνώνονται σε ένα Δοχείο.
Θα δουν την αποτελεσματικότητα την οποία ο εξαχνωμένος Λίθος λαμβάνει από τον Ήλιο και τη Σελήνη, που είναι ο Πατέρας και η Μητέρα του, από τους οποίους κληρονομεί σύντομα το πρώτο Στέμμα της Τελειότητας. 

Θα δουν κατά την Πρόοδο της Εργασίας, ότι η Τέχνη δίνει σε αυτό το Θεϊκό Εκχύλισμα ένα διπλό Στέμμα Τελειότητας, από τη Μετατροπή των Στοιχείων, καθώς και από την Εξαγωγή και την Απελευθέρωση των Αρχών, μέσω των οποίων δημιουργείται η μυστηριώδης Ράβδος του Ερμή, η οποία επιτελεί τέτοιες εκπληκτικές Μεταμορφώσεις. 

Θα δουν ότι αυτός ο ίδιος ο Ερμής, σαν ένας Φοίνικας, ο οποίος Αναγεννάτε μέσα στο Πυρ, φτάνει μέσω της Κυριαρχίας στην τελευταία Τελειοποίηση του αμετάβλητου Θείου των Φιλοσόφων, το οποίο του δίνει μια εξωτερική Δύναμη πάνω στα τρία Βασίλεια της Φύσης, εκ των οποίων το τριπλό Στέμμα (πάνω στο οποίο έχει οριστεί για το σκοπό αυτό η Ιερογλυφική Εικόνα του Κόσμου) είναι το πιο ουσιαστικό Έμβλημα.

Μετάφραση από τα Αγγλικά :
Αναστασία Κώνστα Τσουκλίδη & G.J.P.

http://www.levity.com/alchemy/herm_tr.html

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Silence


Silence
 
Αυτές τις μέρες που έρχονται ας βιώσουμε μαζί αυτήν την γόνιμη εσωτερική σιωπή που το Εγώ μας θα πρέπει να οδηγηθεί ώστε μέσα από αυτήν να μπορέσει να ακούσει όχι μόνο το χαρμόσυνο μήνυμα της αλλαγής αλλά και το έργο που αυτή θα πρέπει να επιτελέσει, ναι θα γίνει.

Ο Ερμής, το αστρικό σώμα, ο εξαγνισμός


Ο Ερμής, το αστρικό σώμα, ο εξαγνισμός 

Δεν είναι τυχαία η σχέση του Ερμή με το αστρικό σώμα και τον ύπνο και οι ανάλογοι πολλοί συμβολισμοί γύρω από αυτό.
Οι δυνατότητες του εξαγνισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικές γιατί αυτή η αστρική μας αγνοποίηση δημιουργεί μια υψηλή δόνηση μέσα από την οποίαν κατά την διάρκεια του ύπνου η διδασκαλία μας συνεχίζεται, ο μαθητής δεν ελκύεται άλλο από το μολυσμένο αστρικό σώμα της γης αλλά επικοινωνεί κατευθείαν με τον αγνό νέο αστρικό χώρο της Αδελφότητας.

Το Πνεύμα του Χριστού γίνετε για εμάς ταυτόχρονα μια γέφυρα απελευθερωτικών δυνάμεων αλλά και ένας κατάλληλος χώρος μέσα από τον οποίον μια συνειδητή σύνδεση μπορεί να επιτευχθεί.
Όπως είναι φυσικό αυτή η σύνδεση δεν θα περιοριστεί στο νέο αστρικό μας σώμα αλλά και σε όλα στα υπόλοιπα οχήματα μας κατά την διάρκεια εξέλιξης της μαθητείας μας και κατά την διάρκεια της μέρας.

Σίγουρα το βασικότερο για να μπορέσουμε να συνδεθούμε με την πηγή της αδελφότητας είναι η ορθή μας δράση κατά την διάρκεια της μέρας μέσα από την οποία η νέα μας συνείδηση θα πρέπει να λάμψει ενώπιον των ανθρώπων σε συμφωνία με το Φως και την Αγάπη αλλά είναι και πολύ σημαντικό το τι κάνουμε πριν τον ύπνο αλλά και κατά την διάρκεια του χρόνου που ξυπνάμε.
Σχετικά με όλα αυτά πολύ σημαντικές οδηγίες δίνονται στους μαθητές.

Όλος ο χρόνο μέσα στην ζωή μας είναι εξίσου σημαντικός και θα πρέπει να τον αξιοποιούμε σωστά πάντοτε μέσα από ορθή κατανόηση γιατί στην εσωτερική επιστήμη τίποτα δεν γίνετε θεληματικά αλλά είναι ένα προϊόν, ένα αποτέλεσμα μιας ψυχικής διεργασίας ωριμότητας και για αυτό γίνετε και αυθόρμητα, αυτόματα.

Μπορείτε τώρα κατά μία έννοια να θυμηθείτε τις αντίστοιχες ευαγγελικές περικοπές μέσα στις οποίες διαφορά οράματα λαμβάνουν χώρα μέσα από τα οποία ανάλογες κατευθύνσεις δίνονται.
Η Αδελφότητα της Φωτός αν και εκφράζετε σε αυτό το επίπεδο ζωής δεν προέρχεται από αυτήν και για αυτό είναι εντελώς εσφαλμένο να προσπαθούμε να την εντοπίσουμε σε οποιαδήποτε φυσική ή αστρική σφαίρα.

Είναι αρκετά προστατευμένη όσον αφορά όλους όσους προσπαθούν να αποκτήσουν δύναμη μέσω μαγικών αποκρυφιστικών πρακτικών και για αυτό αποπέμπονται πάραυτα.
Κανείς δεν μπορεί να οικειοποιηθεί τον θησαυρό της αδελφότητας κατά κανένα τρόπο.

Φίλοι η μαθητείας μας πάνω στην ατραπό της απελευθέρωσις είναι πολύ συγκεκριμένη και βιώνεται συνειδητά την κάθε στιγμή γιατί από την στιγμή που μέσα μας αυτή η νέα αρχή Πνεύματος αφυπνιστεί γίνεται αυτόματα και ένας νέος κριτής και οδηγός αν και στην αρχή αρκετά αδύναμος και σιωπηλός στο μέλλον θα κατορθώσει και θα αναλάβει όλη την αρχηγία του συστήματος μας.

Όταν ο Ιωάννης ο βαπτιστής αποχωρήσει και η νέα δύναμη Ιησούς αφυπνιστεί μέσα μας τότε το δεύτερο βάπτισμα σταδιακά θα καταστούμε να γίνουμε ικανοί για το δεύτερο βάπτισμα αυτό του Πυρός και αυτή είναι και η δεύτερη ακτίνα του Αγίου Πνεύματος η οποία κατακαίει το παλαιό και αναγεννά το Νέο.

Έτσι σταδιακά θα οδηγηθούμε σε μία μίμηση του σταυρικού δρόμου του Χριστού ώστε όταν θα επέλθει ο συμβολικός φυσικός θάνατος πάνω στον σταυρό του παλαιού ανθρώπου ο Νέος 'Άνθρωπος να μπορεί να εγερθεί πλήρως μέσα από ένα νέο αιθερικό σώμα.

Αφήστε τον Ποιμάνδρη να σας οδηγήσει στο κάτω κόσμο της έκπτωτης ψυχής σας ώστε να σας εξηγήσει στην λεπτομέρεια το πολύ σημαντικό σας έργο ώστε σαν αναγεννημένες ψυχές να βγείτε έξω από αυτήν την φυλακή του σώματος και να γιορτάζεται μαζί μας το Πρωινό της Ανάστασης

Πιστεύω στην συνύπαρξη και στην κοινωνία


Πιστεύω στην συνύπαρξη και στην κοινωνία

Πιστεύω στην συνύπαρξη και στην κοινωνία και θέλω να μοιράζομαι μαζί με άλλους τα απλά ή τα δύσκολα, μέσα από την αδυναμία μου και τα ελαττώματα μου δοκιμάζομαι και δοκιμάζω άλλους, αλλά με την πίστη και την βεβαιότητα της ομορφιάς που μερικοί άνθρωποι κρύβουν μέσα τους πιστεύω πως πολλά καλά μπορούν να συμβούν.

Ίσως είμαι ονειροπόλος ή απλά θέλω να καλυτερεύσω ένα δυσοίωνο μέλλον όπως και να έχει οι άνθρωποι και τα ανθρώπινα είναι το σημαντικό, για αυτό και πριν την ανάγνωση του βιβλίου της φύσης υπάρχει το βιβλίο της ζωής. 

Η διαδρομή προς το φως είναι ανηφορική και δύσβατη σαν μια αναρρίχηση σε ένα απόκρημνο όρος, εκεί δεν υπάρχουν τελεφερίκ ή ελικόπτερα παρά μόνο η πίστη, η αποφασιστικότητα, η επιμονή, ο αγώνας και η προσμονή.

Η αλήθεια και η ταπεινότητα, η ευσέβεια και η αγάπη, αλλά όσο ανεβαίνεις πιο ψηλά τόσο πιο πολύ κατανοείς την μικρότητα σου αλλά και το μεγαλείο της δημιουργίας όταν θα φτάσεις στην κορφή σαν από θαύμα δεν θες να είσαι μόνος αυτός ο θησαυρός ανήκει σε όλους και αυτό είναι το καλό μας μήνυμα

Η ηλεκτρική πύρινη φύση του Δία και η αγνότητα της σοφίας της Αθηνάς

 
Η ηλεκτρική πύρινη φύση του Δία και η αγνότητα της σοφίας της Αθηνάς

Κάθε εξελικτικό στάδιο μέχρι και αυτό στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα χαρακτηριζόταν από μια μορφική ολοκλήρωση και συνεπώς μια βύθιση μέσα στην ύλη όλο και περισσότερο.
Η κίνηση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα μια σταδιακή απομάκρυνση από την πνευματική μας ουσία αλλά και όλα τα αισθητηριακά της εργαλεία που σε ένα επόμενο στάδιο μετά την καταστροφή της Ατλαντίδας μείναν σαν μια προ ανάμνηση μια αχνή εικόνα του πρωταρχικού βασιλείου και όλων των εργατών που εργάζονταν για αυτό.

Σε μια συμβολική προσπάθεια ανάσυρσις αυτής της χαμένης γνώσης ώστε να μεταφραστεί μέσα από αγάλματα και θεότητες συχνά αυτές ζωγραφίστηκαν ή σμιλεύτηκαν και με την μορφή ζώων.
Στην ουσία μας δείχνουν ιδιότητες ή χαρακτηριστικά μιας αρχετυπικής φύσης και για αυτό είναι καλό να μην τα παίρνουμε κατά γράμμα.

Το ίδιο συνέβη και κατά μία έννοια και στην αρχαία Ελλάδα μέσα από μια βαθύτατη συμβολική και μέσα από μια προσπάθεια να εκφραστεί το ανέκφραστο αλλά μέσω μιας μετάφρασης, μιας μετατροπής του υψηλότερου μέσα στο κατώτερο και συνεπώς σε ένα επόμενο στάδιο μέσα και από μια σύνδεση αυτών των δύο κόσμων, γιατί αν οι Θεοί δεν μιλούν στους ανθρώπους, αν οι θεοί δεν μπορούν να δράσουν μέσα στον καθημερινό μας βίο τότε δεν θα υπήρχε σύνδεση και κοινωνία και απελευθερωτικός δρόμος.

Να μην ξεχνάμε ούτε για μία στιγμή πως ακόμα και όταν το Φως μέσα από την αποκαλυπτική του δράση μας δίνει τα κλειδιά που απαιτούνται για να βαδίζουμε αυτόν τον ένδοξο δρόμο όταν αυτό γίνεται και εκφράζονται μέσα στον νοητό μας κόσμο μια πρώτη πτώση επέρχεται αυτής της σοφίας και μετά από λίγο όσο αυτή εκφράζεται εξωτερικά τόσο πιο πολύ μετατρέπεται, διαστρεβλώνεται, παραχαράζεται, εκτραχύνεται.

Παρόλα αυτά όσοι με καρτερία και αγνή πίστη βαδίζουν αυτόν τον εσωτερικό δρόμο κατανοούν την ηλεκτρική πύρινη φύση του Δία ή την αγνότητα της σοφίας της Αθηνάς εσωτερικά γιατί αυτόματα γίνονται ένα με αυτήν, δώδεκα πολύ σημαντικές όψεις τις οποίες σαν μια πλήρη και ενιαία σύνθεση θα την διαδεχτεί μια δέκατη τρίτη η οποία και θα επισφραγίσει το θαύμα θαυμάτων, ολοκληρώνοντας τον χαμένο κύκλο.

Ο πόλεμος τον οποίον βιώνουμε διεθνώς


Ο πόλεμος τον οποίον βιώνουμε διεθνώς

Ο πόλεμος τον οποίον βιώνουμε διεθνώς, την ύβρη, την διαμάχη, το ψέμα, την εκμετάλλευση, την εμφανή βία δεν είναι αρνητικές ενέργειες που απλά συμβαίνουν και εκφράζονται κάποια στιγμή, όχι είναι το αποτέλεσμα μιας συνολική δράσης της συνείδησης μέσα από αλλεπάλληλες ζυμώσεις, σκέψεις και συναισθήματα.
Ο πόλεμος αυτός είναι παγκόσμιος, είναι ανθρώπινος και βαθύτατα εσωτερικός.
Οι αξίες και τα ιδανικά για όλον τον κόσμο και τα έθνη είναι τόσο ταυτόσημα και με απλότητα μπορεί κάποιος να τα εκφράσει με σαφήνεια παρόλα αυτά το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει παγκοσμίως.

Οι δια κοσμικές ακτινοβολίες και ενέργειες οι οποίες εκχύνονται αυτήν την στιγμή στην ατμόσφαιρα και διεισδύουν μέσα στην ουσία της γης έχουν έναν ολοφάνερο στόχο, να μετατρέψουν την αδυναμία σε δύναμη, το σκοτάδι σε φως, το κακό σε καλό να ολοκληρώσουν το αποσπασματικό και να θεραπεύσουν μορφικά τον άνθρωπο δίνοντας στην αθάνατη ουσία του το ανάλογο πνευματικής φύσης σώμα.

Αυτή η πορεία δεν είναι αναστρέψιμη αλλά το αντίθετο επιταχύνεται και αν ο άνθρωπος δεν συμμορφωθεί σε αυτήν τότε μια εμφανής ένταση, κρίση, αρρώστια σε όλα τα επίπεδα θα εμφανιστεί η οποία θα δυσκολέψει ανεπανόρθωτα την προσωπική αλλά και ομαδική πορεία.
Η επερχόμενη κρίση και έκρηξη είναι εμφανής και όσοι αντιστρέφονται το Φως το ομολογούν σήμερα ξεδιάντροπα.
Η πτώση του πρωταρχικού κύματος ζωής δεν συνέβη στο απώτερο παρελθόν αλλά συνεχίζεται ακόμη και σήμερα και δεν θα τελειώσει μέχρι που θα ολοκληρωθούν όλα όσα λέγονται στο βιβλίο της αποκάλυψης.

Στο τέλος όλα θα διαλυθούν για να περάσουν σε ένα επόμενο εξελικτικό σκαλοπάτι μέσα από το οποίο μια πρώτη πνευματοποίηση επιτέλους θα λάβει χώρα αλλά αυτή η μορφική αναγέννηση μπορεί να συμβεί από εμάς αυτήν την στιγμή στο εδώ και το τώρα ώστε να μπορέσουμε να υπερνικήσουμε τον θάνατό και την ύλη, την ιδιοτέλεια και το σκοτάδι και έτσι να μην χρειαστεί να ενσαρκωθούμε ξανά ειδικότερα στον μέλλοντα χρόνο που όλοι γνωρίζουμε πόσο σκοτεινός και οδυνηρός για την ανθρωπότητα θα είναι.

Δράση χρειάζεται.

Ο οδηγός η διαδρομή οι πωλητές

 
Ο οδηγός η διαδρομή οι πωλητές

Σε δεκάδες ανθρώπους έχει αφυπνιστεί ήδη ο οδηγός αν και ακόμα δεν κατανοεί την διαδρομή και μια βοήθεια είναι απαραίτητη. 
Το πρώτιστο που έχει να κάνει είναι η δημιουργία αυτού του κατάλληλου οχήματος το οποίο θα τον βοηθήσει να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. 

Πολλοί πανούργοι πωλητές θα παρουσιαστούν μπροστά του οι οποίοι θα προσπαθήσουν να τον πείσουν να του πουλήσουν αυτό ή εκείνο αλλά να έχετε μέσα σας την βαθειά επίγνωση πως όλα αυτά απλά χαρίζονται από το Φως σε κάθε αγνή καρδιά.
Και κλείνοντας να ξέρετε πως σε αυτό το ταξίδι δεν χρειάζεται να είσαστε μόνος, όχι, μπορούμε μαζί να συν ταξιδεύσουμε με σεβασμό και αγάπη και ειλικρινή υπηρεσία.

Giordano Bruno - Meister Eckhart


Giordano Bruno - Meister Eckhart

1. Όταν είσαι πλήρης με τα πράγματα αυτού του κόσμου είσαι άδειος τότε όσον αφορά τον Θεό.
Αν είσαι άδειος από τα πράγματα αυτού του κόσμου είσαι γεμάτος από τον Θεό.


2. Το μάτι με το οποίο βλέπω τον Θεό είναι το ίδιο μάτι με το οποίο ο Θεός με βλέπει.


3. Η εξωτερική εργασία δεν θα είναι ποτέ ασήμαντη αν η εσωτερική εργασία είναι μεγάλη.


5. Γιορτάζουμε την γιορτή της Αιώνιας Γέννησης την οποίαν ο Θεός και Πατέρας μας έχει χορηγήσει και συνεχίζει να διατηρεί σε όλη την αιωνιότητα...
Αλλά αν αυτό δεν λαμβάνει χώρα μέσα μου πια είναι η αξία του;
Όλα υφίστανται μέσα σε αυτό, και αυτό πρέπει να συμβεί μέσα μου.


6. Ο γνώστης και το αντικείμενο της γνώσης είναι ένα. Απλοί άνθρωποι φαντάζονται ότι θα πρέπει να δουν τον Θεό σαν να στεκόταν εκεί και εδώ.
Αυτό δεν είναι έτσι. Ο Θεός κι εγώ, είμαστε ένα μέσα στη γνώση.

 
7. Όλα όσα ο Θεός θέλει από τον άνθρωπο δεν είναι παρά μια ειρηνική καρδιά.

8. Αυτός που θα γίνει γαλήνιος και αγνός δεν χρειάζεται παρά μοναχά ένα πράγμα, απόσπαση.


Meister Eckhart

1. Η Θεία αγάπη δεν σε βαραίνει, ούτε κρατά φυλακισμένο τον υπηρέτη της στα πιο κατώτερα βάθη, αλλά τον ανυψώνει, τον ενισχύει και τον επαυξάνει πάνω από οποιαδήποτε ελευθερία.

2. Ο χρόνος είναι ο πατέρας της αλήθειας, η μητέρα του είναι ο νους μας.


3. Η ενατένιση της ομορφιάς εγείρει συναισθήματα αγάπης και οι αντίθετες οπτικές μας φέρνουν αισθήματα ντροπής και μίσους.
Και τα συναισθήματα της ψυχής και του πνεύματος προσφέρουν κάτι επιπρόσθετο στο σώμα το ίδιο, το οποίο υπάρχει υπό τον έλεγχο της ψυχής και την καθοδήγηση του του πνεύματος.


Giordano Bruno

Fortuna forti sublevanda industria




Fortuna forti sublevanda industria

Η τύχη έχει μια ισχυρή ανυψωτική δραστηριότητα

Η Μινέρβα διασώζει μια ναυαγό γυναίκα 
που αγωνίζεται να φτάσει 
τη γη

Καλλιτέχνης : Giulio Bonasone (1510 - 1576)

Με άρτον μόνον δεν θέλει ζήσει ο άνθρωπος


Με άρτον μόνον δεν θέλει ζήσει ο άνθρωπος

Η μεταμορφωτική διαδικασία για την οποίαν η Πνευματική Επιστήμη μας ομιλεί τελείται σαφώς μέσα στον άνθρωπο αλλά όχι από ανθρώπινες δυνάμεις.
Ανάμεσα στους δύο κόσμους, τον ανώτερο και το κατώτερο υπάρχει μια σημαντική αντίθεση.
Οτιδήποτε είναι θετικό για τον ανώτερο κόσμο είναι αρνητικό για τον κατώτερο.

Οι δυνάμεις που ασκούνται αυτήν την στιγμή από το πρωταρχικό βασίλειο και τους βοηθούς του μπορεί να έχουν την πλήρη δυνατότητα ανανέωσις του πνευματικού στοιχείου μέσα στον άνθρωπο αλλά ταυτόχρονα κατακρημνίζουν την παλαιά του φύση, εξαγνισμός σημαίνει ενεργειακή αποφόρτιση και ουδετεροποίηση όλων των υλικών μας σωμάτων.
Το παλαιό πρέπει να παρέλθει εντελώς για την γέννηση και την ανάπτυξη του νέου.

Για να συμβεί αυτό πολύτιμες δυνάμεις και ενέργειες ακτινοβολούνται ασταμάτητα μέσα στον κόσμο μας που αποσκοπούν να θρέψουν τον νέο ανεγειρόμενο πνευματικό άνθρωπο.
Συμβολικά αυτές αναφέρονται σαν ''Άγιες Τροφές'' και στην ουσία δεν είναι παρά αιθέρες μιας ανώτερης φύσης.
Εκτός από την τροφή την οποία καταναλώνουμε μέσα στην καθημερινότητα για την συντήρηση μας τα λεπτοφυή μας οχήματα τρέφονται με αιθέρες, για παράδειγμα για να σκεφτούμε ή για να αισθανθούμε οτιδήποτε.

Υπάρχει μία έξοχη συμβολική στον Μυστικό Δείπνο μέσα από την οποία όλο αυτό το τρανό μυστήριο μας παρουσιάζεται και σε αυτόν τον δείπνο είμαστε καλεσμένοι όλοι, όμως προσέξτε ο Ιούδας, η άρνηση, η αδυναμία, η απώλεια καιροφυλακτούν.

Διαβάζουμε στον Ματθαίο Κεφάλαιο 1-4 :

1. Τότε, ο Ιησούς φέρθηκε από το Πνεύμα στην έρημο για να πειραστεί από τον διάβολο.
2. Και αφού νήστεψε 40 ημέρες, και 40 νύχτες, έπειτα πείνασε.
3. Και αφού ήρθε σ' αυτόν ο πειράζων, είπε: Αν είσαι Υιός τού Θεού, πες αυτές οι πέτρες να γίνουν ψωμιά.
4. Και εκείνος απαντώντας είπε: Είναι γραμμένο: «Μονάχα με ψωμί δεν θα ζήσει ο άνθρωπος, αλλά με κάθε λόγο που βγαίνει από το στόμα τού Θεού».


Το ίδιο διαβάζουμε και στο όμορφο χαρακτικό από το βιβλίο του Αchillis Βocchii

''Είναι γεγραμμένον, Με άρτον μόνον δεν θέλει ζήσει ο άνθρωπος, αλλά με πάντα λόγον εξερχόμενον διά στόματος Θεού''

Η Γνώση το Φως γίνετε ένας καθρέπτης

 
Η Γνώση το Φως γίνετε ένας καθρέπτης
 
Μια συνήθης λειτουργία μέσα στις διάφορες και αδιάφορες ομάδες του γενικόλογου εσωτερισμού είναι το να προβάλουν, να υποβάλουν στους άλλους μια εξιδανικευμένη εικόνα ενός ανώτερου υπέρ ανθρώπου ώστε αυτοί διαλογιζόμενοι μέ το Εγώ τους να φτάσουν σε ένα έντονο βαθμό αυθυποβολής και συνεπώς πολύ εύκολα να χαθούν μέσα σε αυτήν την ψευδή εικόνα, αγνοώντας την προβληματική υπάρχουσα κατάσταση της συνείδησης τους.

Αυτή η αδράνεια οδηγεί και διαμορφώνει την ζωή τους μέσα σε ένα εύθραυστο πλαίσιο αυταπάτης το οποίο όσο καλά και να μακιγιαριστεί ξεγυμνώνεται πολύ συχνά.
Γιατί όσο και μια νοητική καλλιέργεια να έχει επιτευχθεί το εσωτερικό μας μονοπάτι αντιστοιχεί σε μεγάλες δομικές σωματικές αλλαγές οι οποίες είναι εμφανής μιας και ξεχωρίζουν για την δόνηση και την ακτινοβολία τους.

Για αυτό και συνήθως σε αυτές τις ομάδες ακόμα και με το καλημέρα από την πρώτη ακόμα συνάντηση τους με έναν αναζητητή προσπαθούν να τον επηρεάζουν, παγιδεύσουν  προτείνοντας του αυτόν ή εκείνον τον διαλογισμό ή άσκηση.
Δεκάδες ανόητες και άχρηστες πρακτικές οι οποίες όμως κρύβουν από πίσω μια μεγάλη σκοτεινή σκοπιμότητα.

Η πνευματική επιστήμη δεν στοχεύει σε καμία καλλιέργεια του Εγώ κατά κανένα τρόπο αλλά επιζητεί την διάλυση του και για αυτό δεν εργάζεται δυναμικά πάνω στα λεπτοφυή σας οχήματα με οποιαδήποτε πρακτική.
Ο στόχος της είναι η ουδετεροποίηση των οχημάτων μας  που σημαίνει έναν εξαγνισμό, μια μετατροπή, μια ολοκληρωτική σωματική διαφοροποίηση η οποία σταδιακά θα δημιουργήσει μια ελαχιστοποίηση της κίνησης των ενεργειακών μας κέντρων τα οποία όταν εσωτερικά θα φτάσουμε σε ένα υψηλό σημείο μέσα στην μαθητεία μας θα αρχίσουν να κινούνται αντίθετα.

Πολλές φορές ακούω από φίλους και φίλες για την πικρή έκπληξη και απογοήτευση που ένιωσαν από γνωστούς τους που συμμετείχαν στην μία ή την άλλη εσωτερική ομάδα και έδρασαν κατά ένα απαράδεκτο και απογοητευτικό τρόπο.
Ξέχωρα από τον χρόνο της συμμετοχής τους αγαπητοί φίλοι να έχετε την επίγνωση πως οι περισσότερες από αυτές τις ομάδες επενδύουν και επαυξάνουν το Εγώ και την ιδιοτέλεια απλά αυτό στην αρχή δεν γίνετε εμφανές μιας και ενδύεται τον μανδύα, την μάσκα του καλού μαθητή.
Είναι τόσα πολλά όλα αυτά που θα θέλαμε να είμαστε αλλά η πραγματικότητα μας είναι εντελώς διαφορετική όσο και να χαμογελάμε με ταλέντο ή να κατέχουμε παράσημα και τίτλους.

Η εσωτερική μας μαθητεία είναι μια μεγάλη, δύσκολη και οδυνηρή πρόκληση και εκεί δεν υπάρχουν χαζά γελάκια και μια ψευδό χαζοχαρούμενη θεατρική αγαλλίαση αλλά πολύς πόνος και τρόμος όταν θα αντικρίσουμε για πρώτη φορά την ουσία της προβληματικής μας ύπαρξης και όλων αυτών των κατώτερων ποιοτήτων που αυτή περιέχει.
 
Η Γνώση το Φως γίνετε ένας καθρέπτης για εμάς για να μπορέσουμε να δούμε την μέδουσα της ύπαρξής μας και όταν αυτό συμβεί μόνο το Πνευματικό Πυρ θα μπορέσει να μας σώσει από το δολοφονικό της βλέμμα.
 
Γιατί να μην έχετε καμία αμφιβολία πως αυτό το Εγώ, δολοφονεί καθημερινά κάθε δυνατότητα της νέας μας ψυχής ώστε αυτή να μην μπορέσει να αναπτυχθεί, πως; Μα μέσα από την προφανή μας ιδιοτέλεια και τον εσφαλμένο τρόπο ζωής και δράσης.

Φίλοι αφήστε τα τρανά μυστήρια αυτού του κόσμου στην άκρη και εστιαστείτε εδώ και τώρα μέσα στην δική σας προσωπική προβληματική ύπαρξη και εργαστείτε με το Φως του Χριστού ώστε να αυτό αναγνωριστείτε για πρώτη φορά μόνο τότε μπορείτε μέσω αυτό παράδοσης να αναγεννηθείτε ξανά και να μεταμορφωθείτε πλήρως.

Σε αυτό το έργο είσαστε όλοι καλεσμένοι μικροί και μεγάλοι, πλούσιοι και φτωχοί, ανεξαρτήτου χρώματος και φυλής.
Γεννημένοι από τον Θεό, θανατωμένοι στον Ιησού, αναγεννημένοι από το Άγιο Πνεύμα.