Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Δάσκαλος σημαίνει υπηρέτης


 Δάσκαλος σημαίνει υπηρέτης

Δεν λέω ότι αυτό δεν συμβαίνει και στο εξωτερικό αλλά στην Ελλάδα του σήμερα υπερβαίνουμε κάθε ποσοστό.
Στο παρελθόν ήταν μία αστεία διαπίστωση μεταξύ μας η τάση των ανθρώπων γύρω μας να θέλουν να είναι πρόεδροι.
Θυμάστε λέγανε πως αν φωνάξεις στον δρόμο ε πρόεδρε τι κάνεις μπορεί να γυρνάγανε και οι μισοί.
Δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει και στον λεγόμενο χώρο του εσωτερισμού αλλά εκεί την έννοια του προέδρου έχουν αντικαταστήσει οι λέξεις : Θεραπευτής, Δάσκαλος, Εκπαιδευτής και τα συναφή ξενόγλωσσα.

Κατανοείτε την στρεβλότητα των ημερών;
Την παραχάραξη των γραφών;
Την εκμετάλλευση της άγνοιας και του πόνου και της αδυναμίας των ανθρώπων;
Κατανοείτε την αντίθεση όσον αφορά την Πνευματική Επιστήμη και συνεπώς τις μυστικές παραδόσεις ανατολής και δύσης;

Ένας μαθητής ο οποίος με γενναιότητα και επιμονή προχωράει μπρος και βυθίζετε μέσα στις αποκαλύψεις που το Πνεύμα του χαρίζει δεν αποκτάει παράσημα ούτε και καμία ειδική στολή, ούτε επονομάζετε κατά καμία έννοια κάπως αλλιώς, δεν πουλάει τις κατακτήσεις του άσε που ούτε καν τις επιδεικνύει στους άλλους.
Δεν λειτουργεί σας αυθεντία στους άλλους, δεν επιβάλετέ ούτε προσηλυτίζει.
Δεν επιζητεί τίποτα για τον εαυτό του και απλά χρίζετε υπηρέτης των άλλων.

Σήμερα ειδικότερα η έννοια της πληροφορίας μας κατακλύζει είναι κάτι που πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει, να αντιγράψει για να παραστήσει κάτι το οποίο δεν είναι, άστε που και πολλές ανεκδιήγητες ομάδες μετά από λίγο σε χρίζουν και μέγα και τρανό και σου δίνουν και το ανάλογο δίπλωμα βλακείας.

Όλα αυτά όμως αγαπητοί φίλοι καμία σχέση δεν έχουν με την Ιερή Επιστήμη της Μεταμόρφωσης και την πρακτική τέχνη της αλχημείας.
Γιατί προέρχονται από το Εγώ και απευθύνονται στο Εγώ του ανθρώπου, αυτό καλλιεργούν και μακιγιάρουν ακατάπαυστα με κάθε είδους τεχνικές, διαλογισμούς και ότι μπορεί να φανταστεί ο νους του ανθρώπου.
Για αυτό και μετά από αρκετά χρόνια όταν τίποτα το ουσιαστικό δεν θα έχει αλλάξει σε έναν τέτοιο άνθρωπο ίσως λέω, ίσως να αρχίσει να αμφιβάλει και να κατανοήσει την πλάνη όλων αυτών.

Σκοπός μας δεν είναι να σας κάνουμε ευτυχισμένους, πετυχημένους, ούτε να ναρκώσουμε την συνείδηση σας με ευχολόγια και κομπλιμέντα, ούτε να σας παρά σύρουμε σε μία πλάνη ειρήνης και ωραιοπάθειας.
Σκοπός μας είναι να σας ταράξουμε από τον ύπνο σας του θανάτου, να σας τρομάξουμε ή μάλλον να σας φέρουμε μπροστά στην ίδια την ανόσια και ειδεχθή ύπαρξή σας ώστε να τρομάξετε εσείς οι ίδιοι από αυτό το θέαμα, πώς αλλιώς θα αφυπνιστείτε;
Βρόντο φωνάζεται παντού για την σημασία της αυτογνωσίας αλλά κανείς δεν προσπαθεί να γίνει ένας καθρέπτης για εσάς ώστε να αντικρίσετε για πρώτη φορά την ουσία της ύπαρξή σας, και σας λέω με βεβαιότητα μέσα από την εμπειρία μου ότι αυτό το καθρέφτισμα μπορεί να σας τρομάξει αλλά ταυτόχρονα να ανοίξει σε εσάς νέους ορίζοντες πολύ δημιουργικούς γιατί τότε ακριβώς η δική σας οδύσσεια αρχίζει.

Κατανοείτε εδώ τον μύθο της μέδουσας;

Σήμερα που κατακλυζόμαστε από χιλιάδες προτάσεις και τρόπους ανάπτυξις δεν ξέρω τι, είναι καλό να προσέχουμε ιδιαίτερα, να εξετάζουμε με προσοχή και να μελετάμε τις ιερές γραφές ανατολής και δύσης οι οποίες πάντα μας βοηθούν γιατί γίνονται ένας οδηγός, μία πυξίδα μέσα στην αναζήτηση μας.

Λέγετε ότι ευλογημένος είναι όποιος διαβάζει την καινή διαθήκη, πιο ευλογημένος είναι αυτός που την κατανοεί, αλλά πιο ευλογημένος από όλους είναι αυτός που την διαβάζει, την κατανοεί και την κάνει πράξη μέσα από την ζωή του, γιατί από λόγια αγαπητοί μου φίλοι έχουμε αμέτρητα αλλά από απλές αγνές δημιουργικές πράξεις ελάχιστες.

Αυτόν τον σταυρικό δρόμο για τον οποίον όλοι έχουμε πιθανά διαβάσει ή έχουμε δει στις χολιγουντιανές ταινίες κατά την διάρκεια του Πάσχα καλούμαστε να τον πραγματώσουμε και εμείς.
Θα μας προδώσουν, θα μας υβρίσουν, θα μας χτυπήσουν, θα μας εγκαταλείψουν, θα μας σταυρώσουν, μπορεί να χάσουμε και την ζωή μας αλλά, αλλά η υπόσχεση του Κυρίου μας παραμένει ενεργεί και ακτινοβόλα και για αυτό μία νέα ζωή μας περιμένει απαλλαγμένη από την σκληρότητα και την αδικία αυτού του κόσμου γιατί απλά τα παλαιά παρήλθαν.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Προετοιμαστείτε εσωτερικά για τις μεγάλες κοσμογονικές αλλαγές που έρχονται



 Προετοιμαστείτε εσωτερικά για τις μεγάλες κοσμογονικές αλλαγές που έρχονται

Μιλάω αρκετά πάνω σε αυτό εννοώ αυτήν την πολύ κρίσιμη επιλογή που ο σημερινός άνθρωπος πρέπει να κάνει όσον αφορά την πορεία του σε αυτήν την ζωή.

Προς το Φως ή προς το σκοτάδι.

Μην ξεχνάμε ότι αυτό το πυκνό και ατελείωτο σκοτάδι έχει απλωθεί διάπλατα από την αρχή της δημιουργίας αυτού του κόσμου της έκτακτης ανάγκης και έχει έτσι διαποτίσει την ουσία αυτής της ύλης και ορίζει κατά κυριολεξία στην παρούσα φάση την γη και όσους την κατοικούν.
Μιλάμε για ένα πελώριο ηλεκτρομαγνιτικό πεδίο που κατευθύνει και ζωοποιεί την πλειονότητα της ανθρωπότητας, ελάχιστοι έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από αυτό αναλογικά.

Αυτός ο κόσμος δεν έγινε με την επιθυμία του Πατέρα αλλά ήταν ένα αναγκαστικό σχέδιο γιατί η εκ πεσμένη ανθρωπότητα δεν αντιστοιχούσε ποιοτικά στην σφαίρα από τη οποία προέρχονταν εκείνην την στιγμή βιολογικά και έτσι ένας κατώτερος κόσμος θα έπρεπε να δημιουργηθεί για να μην χαθούν όλες αυτές οι οντότητες.

Η αρχή αυτού του μεταβατικού κόσμου είναι και η αρχή του χρόνου όπως τον αντιλαμβανόμαστε και της δημιουργίας του γνωστού σε μας σύμπαντος.
Μεταβατικός γιατί αυτός δεν είναι όπως και όλη η Θεϊκή δημιουργία στατικός αλλά εξελίσσετε, δηλαδή από την αρχή της δημιουργίας αυτός οδηγείτε μέσα από επτά βασικά στάδια σε μία τελείωση, σε μία πνευματοποίηση μιας και 'ότι είχε χαθεί πρέπει να ξανά βρεθεί.'

Έτσι λόγω της κατασκευής του αυτός ο κόσμος, μας παγιδεύει και μας κατευθύνει κάνοντας μας να υπακούμε στους δικού του νόμους της ύλης και σε συνδυασμό με την παράλογη και βίαια συμπεριφορά του ανθρώπου το σύνολο όλων αυτών των βίαιων και ολέθριων  αστρικών και νοητικών εκ φορτίσεων στην ατμόσφαιρα μεγαλώνουν και επαυξάνουν τον κίνδυνο και σπρώχνουν τον απροστάτευτο άνθρωπο σε μια μεγαλύτερη πτώση. 

Παρόλα αυτά  ταυτόχρονα έχουν δοθεί στον άνθρωπο και όλα τα απαραίτητα εργαλεία και δυνατότητες για μία απελευθέρωση από αυτό το πεδίο ζωής, αλλά αυτή η σοβαρή επιλογή θα πρέπει να επέλθει μέσα σε μία κατάλληλη και ώριμη ψυχικά στιγμή μέσα στην οποία αυτό το άτομα θα πρέπει να συνειδητοποιήσει όλα τα προαναφερόμενα, τα φυσικά όρια που έχει αυτός ο κατώτερος κόσμος και όλη αυτήν την ανοσιότητα, τον πόνο και την βία και να ανυψώσει τα μάτια του συμβολικά προς τον ουρανό και να ανοίξει διάπλατα τα γυμνά του χέρια και την τρεμάμενη και ασήμαντη υπόσταση του προς το Πνεύμα.

Έχει γραφτεί : 'χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα'

Τι σημαίνουν άραγε αυτά τα λόγια;
Το νόημα τους είναι πολύ απλό, σηματοδοτούν αυτήν την πύρινη γέφυρα που μας έχει σταλθεί από τον Πατέρα και μέσω της οποίας ένας άλλος μιας άλλη ανώτερης φύσης ηλεκτρομαγνητικός πόλος όχι μόνο έχει κάνει αισθητή την παρουσία του αλλά έχει ενωθεί μέσα στο βαθύτερο στρώμα - ουσία αυτής της φύσης δημιουργώντας μια τρομερή ρήξη στην φύση αυτού του κόσμου ανακοινώνοντας πως ο καιρός της πτώσης μέσα στην ύλη έχει παρέλθει και πως πολύ σύντομα σε ένα επόμενο στάδιο μια ανέλιξη θα επέλθει αδιαμφισβήτητα.
Δηλαδή έχει επέλθει μία μορφική τελείωση όσον αφορά τον άνθρωπο αυτής της έκπτωτης φύσης, έχει ολοκληρωθεί σωματικά και του έχουν δοθεί όλες οι απαιτούμενες δυνάμεις για να αισθανθεί και να βιώσει την αληθινή του φύση και να επιλέξει έτσι τον Λόγο.

Σε αυτήν του την επιλογή το Φως του Χριστού τον καθοδηγεί στο κάθε του βήμα, του δίνει κάθε απαραίτητη τροφή για να αναπτύξει την πνευματική του ουσία και έτσι σε ένα κρίσιμο σημείο να οδηγηθεί έξω από αυτήν την φύση εν ζωή σε αυτό το χρονικό σημείο γιατί ενώ αυτή η δύναμη δεν θα σταματήσει ποτέ να είναι ενεργή οι ατμοσφαιρικές συνθήκες στο μέλλον θα επιβαρυνθούν τόσο πολύ που αυτός ο δρόμος θα δυσκολέψει ανεπανόρθωτα.

Στον χώρου του λεγόμενου εσωτερισμού υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι και ομάδες που μιλούν για τον άνθρωπο και την φύση του και προσπαθούν να τον εξυμνήσουν να τον καλλιεργήσουν να μας πείσουν για την ομορφιά και την ειρήνη και την ευχαρίστηση και την ευδαιμονία και τις πολλές και ποικίλες δυνάμεις που μπορεί να αποκτήσει.
Αλλά όλα αυτά καμία σχέση δεν έχουν με την Πνευματική Επιστήμη και τον σκοπό της ούτε αυτή η γνώση πηγάζει από το πρωταρχικό πεδίο Ζωής και την μεσολάβηση του Πατέρα και των εργατών του.

Το μήνυμα μας είναι εντελώς διαφορετικό και έχει σαν σκοπό την ουδετεροποίηση της φυσικής σωματικής υπόστασης του ανθρώπου και την δημιουργία μιας εντελώς νέας.

Βέβαια ο καθένας από εμάς δρα και λειτουργεί μέσα από την υλική του προσωπικότητα και όπως αυτή έχει δημιουργεί στο πέρασμα του χρόνου, έτσι λίγες θα είναι οι ώριμες ψυχές που θα κατανοήσουν την διαφορά και θα επιλέξουν μια ανάσυρση και όχι μια προσκόλληση - σύνδεση σε αυτήν την φυσική τάξη.

Όλες οι υπόλοιπες θα πρέπει να βαδίσουν αναγκαστικά αυτήν την πορεία περιπλάνησης μέσα στον λαβύρινθο αυτού του κόσμου μέχρι εξάντλησης και πτώσης.

Ελπίζω τα λόγια μου να είναι απλά και ουσιαστικά όπως και το μήνυμα που θέλω να περάσω σε εσάς ούτως ώστε να μπορέσετε να προετοιμαστείτε εσωτερικά για τις μεγάλες κοσμογονικές αλλαγές που έρχονται, έτσι κανείς δεν θα μπορεί να πει δεν το ήξερα ή δεν το άκουσα γιατί αυτό το μήνυμα έχει ειπωθεί από εκατοντάδες αδελφούς μέσα σε μια μακριά πορεία ετών μέσα από κακουχίες, διώξεις, δολοφονίες και βασανισμούς αλλά παραμένει ζωντανό και ακτινοβόλο γιατί η δόξα του Θεού είναι απρόσβλητη.
 

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Η συνάντηση του Κυρίου μας εις τον αέρα




 Η συνάντηση του Κυρίου μας εις τον αέρα

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται από που αντλούμε την πίστη και την δύναμη μας εργαζόμενοι εσωτερικά και εξωτερικά πάνω σε αυτό το πελώριο και ένδοξο έργο της αναμόρφωσις του κόσμου σαν μία συνέχεια της γνωστικής αλυσίδας αδελφοτήτων της οποίας η αρχική πηγή χάνετε στην πρωταρχή του κόσμου μας...

Η απάντηση μας δεν είναι παρά μόνο μία : Από τον λυτρωτή και Σωτήρας μας Ιησού Χριστό.

Η εσωτερική μας γνώση και εμπειρία μας δίδαξε το ατελεύτητο αυτού του κόσμου και την αδυναμία του ανθρώπου να κατανοήσει τις βασικές πανανθρώπινες αξίες όπως αυτή της αγάπης και της αδελφοσύνης, παραδομένος έτσι στα πάθη του καταστρέφει τα πάντα γύρω του και μέσα του.

Για αυτό και η εσωτερική επιστήμη δεν μας καλεί σε ένα εξωτερικό έργο αλλαγής των άλλων αλλά σε μία ζωτική και θεμελιακή αναβάθμιση όλης της ύπαρξής μας, μία αρχική μετατροπή και μια επικείμενη μεταμόρφωση.

Αυτή η γνώση κρατήθηκε μυστική αλλά αποκαλύφτηκε όταν το μεγάλο Χριστικό Πνεύμα ενώθηκε με τον άνθρωπο Ιησού.
Κατά την διάρκεια της σταύρωσις αυτή η ένωση ολοκληρώθηκε και από την μία απονεμήθηκε η χάρη και η δυνατότητα της ανάσυρσις στο Πρωταρχικό Βασίλειο και από την άλλη συγχωρέθηκε - διαγράφηκε το χρέος που αποκομίσαμε συνεπεία της πτώσης.

Αυτές οι κοσμογονικές αλλαγές συνέβησαν για πρώτη φορά στην ιστορία του κόσμου μας και είναι μια κοινή κληρονομιά για όλους τους ανθρώπους και όλα τα εσωτερικά συστήματα ανατολής και δύσης για αυτό το λόγο παντού στον κόσμο γνωστικοί εργάτες προετοιμάζουν όλους όσους βρίσκονται σε αυτό το κατώφλι και αναζητούν αυτή την θεμελιακή θεραπεία αυτήν την μετάβαση στο Νέο Πεδίο Ζωής.

Σήμερα όλο και πιο εύκολα παρατηρεί κανείς όλον αυτόν τον πόνο και την αυταπάτη, την ματαιοδοξία του ανθρώπου και την έπαρση του, την ατελείωτη βία και την καταστροφή και όλα αυτά τον πονούν εσωτερικά και τον προβληματίζουν, είναι αυτός ο άνθρωπος και η κοινωνία αυτό που ονειρευόμασταν μικροί και θέλουμε;

Ασφαλώς όχι, θα προχωρήσουμε και εμείς με αυτούς τους καταστροφείς σε αυτήν την ανόσια πορεία; Ασφαλώς όχι.

Η απάντηση μας δεν είναι παρά μόνο μία, η ελπίδα μας, η πίστη μας, η αγάπη μας και η βεβαιότητα μας δεν τοποθετούνται παρά μόνο πάνω σε αυτό τον ακρογωνιαίο λίθο που ονομάζουμε Ιησού Χριστό, αυτόν ακολουθούμε, αυτόν ομολογούμε και μέσα από αυτόν ζούμε και αναπνέουμε.

Σύντομα θα έρθει και για εμάς η συνάντηση του Κυρίου μας εις τον αέρα μέσα από την οποία θα αλλαχτούμε μονομιάς, το φθαρτό μας σώμα θα πέσει κάτω σαν το ένδυμα που φοράμε και η δόξα και η λάμψη του ενός και μοναδικού Θεού θα ακτινοβολεί μέσα από την ανακαινισμένη μας καρδιά. Αμήν.......

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Μην ψεύδεστε στον εαυτό σας


Μην ψεύδεστε στον εαυτό σας

Μην ψεύδεστε στον εαυτό σας σε αυτό το πεδίο ύπαρξης υπάρχουν δύο δρόμοι που μπορείτε να επιλέξετε, αν και βαθειά μέσα σας αυτό το γνωρίζετε ήδη γιατί το βιώνετε καθημερινά.

Ο ένας είναι ο δρόμος προς το Φως και ο άλλος προς το σκοτάδι.
Εδώ χρειάζεται μία διευκρίνηση γιατί πολλοί δεν κατανοούν την φύση του Φωτός και το μπερδεύουν με αυτό που θεωρούμε καλό ή ανθρώπινη αγάπη, αλλά όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά αυτής της υλικής φυσικής τάξης και καμία σχέση δεν έχουν με το Αναλλοίωτο Βασίλειο μιας και προέρχονται από το Εγώ του ανθρώπου.

Εδώ δεν μιλάμε για την αιώνια μάχη του καλού με το κακό γιατί το Φως δεν μάχεται δεν ανταγωνίζεται μην πιστεύετε όλες αυτές τις φανταστικές ιστορίες για αγγέλους με σπαθιά και αποτρόπαια τέρατα και μάχες με κομμένα κεφάλια και αίμα.

Όλα αυτά αν και έχουν μία βάση αποτελούν μια επιτηδευμένη προσπάθεια να μπερδέψουν και να αποπροσανατολίσουν.
Αντίθετα η Πνευματική Επιστήμη μας μιλά για μία εσωτερική μάχη και μία έξοδο από το καλό και το κακό αυτής της φυσικής τάξης.
Στην ουσία αυτή είναι και η Σωκρατική έννοια της μεσαίας οδού και το βαθύτερο νόημα της εξόδου από τον λαβύρινθο και την εξ ουδετεροποίηση του Μινώταυρου.

Και η αρχαία Ελληνική σκέψη είναι στο βάθος της ενιαία και αυτούσια, το ίδιο συμβαίνει και με τον Οδυσσέα, εκεί  ο λαβύρινθος, η εγωική μας προσωπικότητα είναι η Τροία και το νήμα ο Δούρειος Ίππος, το ταξίδι προς τα πίσω για την κατάκτηση της πρωταρχικής ψυχής είναι η έξοδος από τον λαβύρινθο και το σκότωμα των μνηστήρων είναι το σκότωμα του Μινώταυρου.
Ακριβώς το ίδιο μας μεταφέρει και η αλληγορία του σπηλαίου με μία άλλη διαφορετική εικόνα.

Στην ουσία αυτό είναι και το νόημα και ο σκοπός των αρχαίων αλλά και των νέων μυστηρίων.
Για αυτό και όλοι εμείς θα πρέπει εδώ και τώρα να επιλέξουμε τον δρόμο που θέλουμε να ακολουθήσουμε και αυτή είναι απόφαση ζωής.

Κάποιος θα πει ότι υπάρχει και ένας μεσαίος δρόμος λίγο από το ένα λίγο από το άλλο ή απλά καμία επιλογή και από τα δύο.
Αυτό είναι ένα κορυφαίο λάθος γιατί οτιδήποτε δεν κατευθυνθείτε προς το Φως αντιτίθεται σε αυτό, ακόμα και η απραξία,γιατί να έχετε επίγνωση αυτού του γεγονότος, κάθε άνθρωπος το κάθε δευτερόλεπτο ελκύει και καταναλώνει ενέργειες, δονήσεις  και δυνάμεις όχι μόνο σε ένα σωματικό αιθερικό επίπεδο αλλά και σε ένα αστρικό και νοητικό.

Στην ουσία χωρίς να το καταλαβαίνει φέρεστε από αυτές τις δυνάμεις, άλλωστε βομβαρδίζεστε καθημερινά και είστε αναγκασμένοι να ζείτε και να λειτουργείτε μέσα σε αρρωστημένα κοινωνικά πεδία όπως αυτά της εργασίας ή άλλα πιο ομαδικών δραστηριοτήτων όπως ποδοσφαιρικά ή κομματικά.

Αν κάποιος φωτογράφιζε για εσάς τις εντάσεις και τις μακάβριες οντότητες που υπάρχουν στον χώρο μιας κομματικής ομιλίας η ενός ντέρμπι ειλικρινά θα τρομάζατε από αυτήν την συλλογική κόλαση και αυτή είναι έτοιμη να ξεχυθεί πάνω σας με ευκολία και να σας κυριεύσει.

Όποιος κατανοεί αυτήν την αναγκαιότητα της αλλαγής αναζητεί όλα αυτά τα απαραίτητα γνωστικά εργαλεία που θα τον βοηθήσουν σε αυτήν την διαδρομή αλλαγής ολόκληρου του είναι του.
Βηματίστε μπρος, χτυπήστε και θα σας ανοιχτεί.

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Αμφιβάλω που αμφιβάλω




Αμφιβάλω που αμφιβάλω

Συνεσταλμένος και ωραιοπαθής
από νεαρά ηλικία περιπλανώμενος
εις το εξώτερο των δρόμων
και τον ήχων
παρατηρούσα με τέρψη και εσωτερικό σχολιασμό
την διέλευση των ατόμων και των υπό ατόμων.


Εμφανής ιδρώτας έλουζε την προμετωπίδα τους
με εμφανή μια υγρή και ολισθηρή οδύνη
και συμφόρηση κυκλοθυμικού χαρακτήρος.


Η κατεύθυνσις τους αν και ορίζονταν από τα δυο τους άκρα
αυτή φάνταζε λαβυρινθώδεις και ακαθόριστη
με μία διάθεση ανομολόγητης εξομολόγησης.


Προς τι ο κόπος, και ο λόγος, και τα έργα, και τα δεκάδες ασυναίσθητα συναισθήματα που απρόσκοπτα εμφανίζονται και εξαφανίζονται; 

Σαν σε ένα μαγικό τσίρκο φαντασίας και ενώ τα βήματα τους
εξανεμίζονταν αυτοί ενώ προς τα εμπρός με βήμα στρατιωτικόν
και θορυβώδες ορειβατούσαν
στο ίδιο σημείο στέκονταν συνεχώς
σαν ένα τρανταχτό φυσικό στρεβλό παράδοξο
που με έκανε να αμφιβάλω που αμφιβάλω.


G.J.P.

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

International Conference ‘Um 1600′




International Conference ‘Um 1600′

UM 1600
Konstellationen zwischen Schulmetaphysik
Konfessionalisierung und hermetischer Spekulation

Initiated by the Bibliotheca Philosophica Hermetica to mark the fourth centenary of the  Rosicrucian Manifestos  (1614-1616), 
“Um 1600 – Konstellationen zwischen Schulmetaphysik, Konfessionalisierung und hermetischer Speculation” (Around 1600. Constellations between Schulmetaphysik, confessionalisation and Hermetic speculation) is an interdisciplinary and international conference taking place in Munich on 18-20 November to investigate the political, religious and social climate in Germany on the eve of the Thirty Years’ War.

The ’counterforce’ which challenged the religious, political and social establishment in the German lands can be associated with Florentine Hermetic Neoplatonism, late medieval apocalypticism and the Reformation. More than a conference devoted to Late Humanism, the encounter will not only bring to light the formal aspects of humanism – the exchange of letters, the Republic of Letters, the embrace of Antiquity – but also the theological, natural-philosophical, cultural and intellectual structures which mark the period ‘Around 1600′ as an era with its own special profile.

The conference has been organized by Wilhelm Schmidt-Biggemann (Freie Universität Berlin) and Friedrich Vollhardt (Ludwig-Maximilians-Universität, Munich) with the generous support of the Freie Universität Berlin, the Ludwig-Maximilians-Universität, Munich, the Carl-Friedrich-von-Siemens Stiftung, Munich, and the Stiftung Rosenkreuz.

To register for the conference, send an email to:
julia.roethinger@germanistik.uni-muenchen.de

http://www.ritmanlibrary.com/2014/10/international-conference-um-1600/