Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Άγ. Γρηγόριος ο Θεολόγος Λόγος λα' περί του Αγίου Πνεύματος


5. Όμως θ' ασχοληθώ για χάρη σου λίγο περισσότερο με το θέμα αυτό. Όσα έχουν σχέση βέβαια με την αγία Τριάδα επεξηγήσαμε και προηγουμένως.
Oι Σαδδουκαίοι κατ' αρχήν, νόμισαν ότι δεν υπάρχει καθόλου το άγιο Πνεύμα, ούτε βέβαια άγγελοι, ούτε ανάσταση· δεν ξέρω γιατί περιφρόνησαν εντελώς τις τόσες μαρτυρίες της Παλαιάς Διαθήκης. Από τους Έλληνες πάλι, oι περισσότεροι θεολόγοι και όσοι βρίσκονται πιο κοντά στη δική μας αλήθεια, το συνέλαβαν με τη φαντασία τους, όπως μου φαίνεται· σχετικά όμως με την ονομασία του διαφοροποιήθηκαν, καλώντας το «νου του παντός» και «θύραθεν νου» και άλλες σχετικές ονομασίες(2).

Από τους δικούς μας σοφούς τώρα, άλλοι το εξέλαβαν ως ενέργεια, άλλοι ως κτίσμα, άλλοι ως Θεό και άλλοι δεν ξέρουν πιο από τα δύο αυτά, σεβόμενοι τη Γραφή, διότι, όπως ισχυρίζονται, δεν φανέρωσε καθαρά ούτε το ένα ούτε το άλλο. Και γι' αυτό ούτε το σέβονται, ούτε το περιφρονούν, κρατώντας κάπως μία μέση στάση γι' αυτό, μάλλον όμως πολύ άθλια. Απ' όσους πάλι το θεώρησαν Θεό, άλλοι είναι ευσεβείς μόνο μέχρι τη σκέψη, ενώ άλλοι τολμούν να εκφράζουν την ευσέβεια και με τα χείλη. Άκουσα ακόμη άλλους σοφότερους ν' αξιολογούν τη θεότητα.

Αυτοί λοιπόν, όπως και μεις, τρία ομολογούν με το νου τους ότι υπάρχουν, τόσο όμως διαχωρίζονται μεταξύ τους, ώστε το μεν ένα (δηλ. τον Πατέρα) και ως προς την ουσία και ως προς τη δύναμη να παρουσιάζουν αόριστο· το άλλο (τον Υιό), ως προς τη δύναμη, όχι όμως ως προς την ουσία· το τρίτο (το Πνεύμα) και ως προς τα δύο περιγραπτό· με άλλον τρόπο μιμούνται αυτούς που ονομάζουν «δημιουργό» και «συνεργό» και «λειτουργό» τα πρόσωπα, εκλαμβάνοντας τη σειρά των ονομάτων και διαβάθμιση των προσώπων που αντιπροσωπεύουν.

14. Αλλά πώς θ' αγωνιστούμε και θ' αποκριθούμε ενάντια και στους δύο; Για μας ένας Θεός υπάρχει, διότι μία είναι η θεότητα. Και στο ένα αναφέρονται τα προερχόμενα από αυτό, ακόμη κι αν θεωρούνται τρία. Διότι δεν είναι άλλο από τα πρόσωπα περισσότερο Θεός και άλλο λιγότερο Θεός ούτε υπάρχει άλλο προγενέστερο και άλλο μεταγενέστερο· ούτε χωρίζονται ως προς το θέλημα, ούτε διαιρούνται ως προς τη δύναμη. Ούτε είναι δυνατόν να βρίσκει κανένας σ' αυτά, κάτι απ' αυτά που υπάρχουν στα κτιστά όντα, που μπορούν να διαχωριστούν.

Αλλά εάν πρέπει να εκφραστούμε με συντομία, η θεότητα είναι αδιαίρετη, αν και διακρίνεται σε πρόσωπα. Και όπως συμβαίνει με τρεις ήλιους oι οποίοι είναι ενωμένοι μεταξύ τους: μία είναι η έκχυση του φωτός. Όταν λοιπόν αναβλέψουμε προς τη θεότητα και την πρώτη αιτία και τη μοναρχία, ένα είναι αυτό που μας εμφανίζεται. Όταν πάλι αναβλέψουμε σ' αυτά, στα οποία ενυπάρχει η θεότητα και τα οποία προέρχονται αχρόνος από την πρώτη αιτία έχοντας την ίδια δόξα, τότε τρία είναι τα προσκυνούμενα.

15. Όμως, τι θα ισχυρίζονταν, δεν υπάρχει και στους Έλληνες μία θεότητα, όπως διδάσκουν όσοι από εκείνους φιλοσοφούν βαθύτερα, και για μας δεν υπάρχει μία ανθρωπότητα, όλο δηλαδή το ανθρώπινο γένος; Αλλά όμως υπάρχουν γι' αυτούς πολλοί θεοί και όχι ένας, όπως και άνθρωποι πολλοί; Εκεί όμως το ένα μπορεί η κοινωνία να το φανταστεί μόνο με τη σκέψη· τα δε επιμέρους άτομα είναι διαχωρισμένα στον ύψιστο βαθμό μεταξύ τους και ως προς το χρόνο και ως προς τα πάθη και ως προς τη δύναμη.

Διότι εμείς οι άνθρωποι δεν είμαστε μόνο σύνθετοι, αλλά και αντίθετοι και μεταξύ μας αλλά και με τον ίδιο μας τον εαυτό, μη παραμένοντας απόλυτα οι ίδιοι ούτε και για μια μέρα, αλλά όχι όλη τη ζωή μας, αλλά και σωματικά και ψυχικά συνεχώς αλλάζουμε και μεταβαλλόμαστε. Δεν ξέρω μάλιστα, μήπως και oι άγγελοι (μεταβάλλονται) και όλη η ανώτερη φύση μετά την Τριάδα, έστω κι αν μερικοί είναι απλοί και περισσότερο παγιωμένοι προς το καλό, επειδή είναι πλησίον του ύψιστου Αγαθού.

21. Πολλές φορές και πάλι επανέρχεσαι και μας κατηγορείς ότι δεν στηριζόμαστε στην αγία Γραφή (για να καταδείξουμε τη θεότητα του Πνεύματος). Ότι βέβαια δεν είναι ξένο το Πνεύμα, ούτε παρείσακτο, αλλά και στους αγίους της Παλαιάς Διαθήκης και στους σημερινούς φανερώνεται και αποκαλύπτεται, έχει ήδη αποδειχθεί από πολλούς, οι οποίοι ασχολήθηκαν μ' αυτό, όσοι βέβαια αφού μελέτησαν όχι με ραθυμία ή επιπολαιότητα τις θείες γραφές, αλλά διέσχισαν το «γράμμα» και έσκυψαν να δουν μέσα από αυτό, αξιώθηκαν να δουν την κρυμμένη ομορφιά και καταυγάσθηκαν από το φωτισμό της γνώσεως(4).

30. Αυτοί που λένε και διδάσκουν αυτά και επιπλέον το ονομάζουν «άλλον Παράκλητον», δηλαδή άλλον Θεό, αυτοί oι οποίοι γνωρίζουν ότι η μόνη ασυγχώρητη αμαρτία είναι η βλασφημία σ'αυτό, αυτοί που τόσο φοβερά στηλίτευσαν τον Ανανία και τη Σαπφείρα, επειδή είπαν ψέματα στο Πνεύμα το άγιο, σαν να είπαν ψέματα στον Θεό και όχι σε άνθρωπο, αυτοί λοιπόν τι σου φαίνεται από τα δύο, ότι κηρύττουν πως το άγιο Πνεύμα είναι Θεός ή κάτι άλλο; Πόσο στ' αλήθεια ανόητος είσαι και μακριά από το Πνεύμα, εάν απορείς γι' αυτό και χρειάζεσαι κάποιον να σε διδάξει. Οι ονομασίες λοιπόν του Πνεύματος είναι τόσες πολλές και τόσο ζωντανές. Γιατί λοιπόν πρέπει να σου παραθέσω τις μαρτυρίες γι' αυτές τις λέξεις;

Και όσα εδώ λέγονται με τρόπο ταπεινό, ότι δηλαδή δίδεται, ότι αποστέλλεται, ότι μερίζεται, ότι είναι χάρισμα, δώρημα, εμφύσημα, επαγγελία, μεσιτεία, είτε κάτι άλλο σαν αυτά, για να μην απαριθμώ το καθένα ξεχωριστά, πρέπει να το αναγάγουμε στην πρώτη αιτία, για να καταδειχθεί από πού προέρχεται και να μην γίνουν παραδεκτές από κάποιους, τρεις αρχές διαχωρισμένες μεταξύ τους, σαν να υπάρχει πολυθεΐα. Διότι είναι εξίσου ασέβεια να ταυτίσει κανένας τα πρόσωπα, όπως ο Σαβέλλιος(5) και να διαχωρίσει τις φύσεις όπως ο Άρειος(6).

http://www.myriobiblos.gr/texts/greek/gregory_agpneyma.html

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ζούμε σε σκοτεινούς καιρούς


Ζούμε σε σκοτεινούς καιρούς

Οι οικονομικό πολιτικές αλλαγές που οδηγούν τα κράτη στην εξαθλίωση, η υποτιθέμενη τρομοκρατία και ο ασφυχτικός έλεγχος, η πολιτιστική υποβάθμιση και κυρίως αυτή της γλώσσας, όλα αυτά είναι ένα καλά οργανωμένο σχέδιο που στην σύγχρονη έκδοση του άρχισε λίγο μετά την λήξη του 2 παγκοσμίου πολέμου μέσα από πολύ σκοτεινές ομάδες και τους τότε υψηλά ιστάμενους από τα περισσότερα προηγμένα κράτη.

Ο σατανισμός μέχρι το τέλος του τελευταίου μεγάλου πολέμου είχε περιοριστεί κυρίως στην Γερμανία μέσα από πολύ σκληρές αποκρυφιστικές ομάδες όπως αυτές των SS.
Δυστυχώς μετά από την αποτυχημένη αυτή προσπάθεια στο να φέρουν το απόλυτο σκοτάδι στην Ευρώπη, πολλοί άλλοι άνθρωποι λίγο αργότερα ασπάστηκαν αυτήν την ιδέα.

Είναι ολωσδιόλου φανερό στις μέρες μας όλο αυτό το σχέδιο επιβολής και έχει περιγραφτεί ικανοποιητικά πολλά πολλά χρόνια πριν από τους βοηθούς του Πνεύματος, αλλά και μέσα από μια αποκαλυπτική ανάγνωση μπορούμε και εμείς να τα διακρίνουμε όλα αυτά στο βιβλίο της αποκάλυψης.

Το λυπηρό είναι ερχόμενοι στο παρόν και συγκεκριμένα στην Ελληνική πραγματικότητα, ότι δεν υπάρχει καμία σχεδόν αντίδραση εναντίων όλων αυτών των σχεδίων, η κοινωνία μας κοιμάται και ενώ βάλετε συνεχόμενα μέσα από όλον αυτόν τον παραλογισμό έμμεσα συναινεί σε αυτήν την σκοτεινή διαδρομή.

Είναι γεγονός ότι πλανητικά η Ελλάδα είναι ένα ιδιαίτερο μέρος όσον αφορά τις διακοσμικές ακτινοβολίες, όμως όπως σας έχω περιγράψει πολλές φορές υπάρχει πάντα μια θετική αντίδραση σε αυτές που οδηγεί σε μια άνοδο στο Πνεύμα αλλά και μια αρνητική αντίδραση σε αυτές που οδηγεί στο τέλμα και την καταστροφή.

Σε αυτήν την έντονη μάχη δυστυχώς οι διαπρεπείς άνθρωποι του έθνους μας είναι απόντες όπως και των τεχνών όπως και της εκκλησίας μιας και είναι γνωστή και η σχέση όλων αυτών με ομάδες που σχετίζονται με αυτό το απεχθές σχέδιο.

Για αυτό όλο και πιο έντονα το βάρος πέφτει σε μας τους ίδιους, στο να προχωρήσουμε πιο γρήγορα και σταθερά προς το φως και να αφήσουμε, να ωθήσουμε μακριά από εμάς όλη αυτήν την αρνητικότητα και την διαστροφή και συγχρόνως να βοηθήσουμε κάθε καλόπιστο άνθρωπο με κάθε διαθέσιμο τρόπο, άλλωστε αυτό είναι και το εσωτερικό μας χρέος. 

Ξυπνήστε αγαπητοί φίλοι από τον ύπνο του θανάτου, εξεγερθείτε και προχωρήστε προς την Αγάπη και το Φως. 

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Δώστε και θα σας δοθεί

 

Δώστε και θα σας δοθεί

Μόνον όταν ένας άνθρωπος βγει από το σκοτάδι που το εγώ της αυτοσυντήρησης του τον έχει παγιδεύσει για χρόνια, κάνοντας τον να χρησιμοποιήσει, να εκμεταλλευθεί να εξαντλήσει το κάθε τι γύρω του θα ανακαλύψει πως όλα του τα δημιουργήματα, όλες του οι κατακτήσεις και αποκτήματα δεν ήταν παρά ένα ολοκληρωτικό τίποτα, μια χωρίς σημασία συγκέντρωση αμέτρητων ανούσιων και απατηλών εικόνων που όχι μόνον δεν τον έκαναν ευτυχισμένο, όχι μόνο δεν γαλήνεψαν την ψυχή του αλλά στην ουσία λειτούργησαν ακριβώς το αντίθετο.

Μόνον η ειλικρινής μετάνοια, η απόλυτη αίσθηση της συμπόνιας, της αγάπης, της υπηρεσίας μέσα από την ευγενική καρδιά μας μπορεί να μας γεμίσει με τέτοια ψυχική τροφή και να μας μεταμορφώσει από κάτι το τόσο δα μικρό και απατηλό και αδιάφορο σε κάτι το τόσο ουσιαστικό γεμάτο θετικότητα και ανθρωπιά Ον που η λάμψη του μπορεί να σκεπάσει ακόμα και αυτή του φυσικού ηλίου.

Δώστε και θα σας δοθεί.

Μόνον μέσα από ειλικρινή υπηρεσία στον συνάνθρωπο και σε όλα τα ζωντανά πλάσματα της φύσης μπορούμε να βηματίσουμε με βεβαιότητα και να μεταμορφωθούμε εσωτερικά και εξωτερικά, και σε αυτό όλη η πλάση μας καλεί και μας προσμένει.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Η γνώση από μόνη της δεν αρκεί ... Knowledge alone is not enough ...




Η γνώση από μόνη της δεν αρκεί ... Knowledge alone is not enough ...

Ούτε η γνώση, ούτε το βίωμα, ούτε η κατανόηση που επέρχεται  από αυτά  αρκούν για αυτό το αποφασιστικό εξελικτικό βήμα της ψυχής ώστε να ανοίξουν οι πνευματικοί οφθαλμοί και τα πνευματικά αυτιά και από την ορθή κατανόηση να περάσει ένας άνθρωπος σε καθαρή δημιουργική πράξη και σε αγνό δημιουργικό απελευθερωτικό Λόγο.

Αυτή η καθαρή ενέργεια είναι ένα δώρο από το Πνεύμα σε κάθε ταπεινή γεμάτη με ευγένεια καρδιά που υπομένει και υπηρετεί τον Λόγο και τον άνθρωπο χωρίς ενδοιασμούς και δεύτερες σκέψεις και προσωπικό όφελος.

Την πίστη, την εσωτερική βεβαιότητα της ύπαρξης του πνεύματος την κατακτούμε, την βιώνουμε μέσα από την αρετή, αυτήν την αναγκαία προσωπική διαδρομή προπαρασκευής και προετοιμασίας που θα δημιουργήσει όλες αυτές τις απαραίτητες σωματικές συνθήκες ώστε να μπορέσει το Φως να αγγίξει, να λειτουργήσει, να οδηγήσει, να άλληλο επενεργήσει, να θεραπεύσει κάθε υποψήφιο.

Φίλοι η γνώση από μόνη της δεν αρκεί όπως και το να επαναλαμβάνουμε συνέχεια ότι είμαστε ενήμεροι της κατάστασης
ή απλά την κατανοούμε. Ούτε οι κουραστικές παπαγαλίες των γραφών και των δαιδαλωδών φιλοσοφικών θεωρημάτων.

Ο άνθρωπος παγιδευμένος, φυλακισμένος μέσα στο τερατώδες Εγώ που έχει δημιουργήσει δεν μπορεί παρά να οδηγήσει τον ίδιο του τον εαυτό σε μια επόμενη φυλακή, σε ένα επόμενο στάδιο βίας, εκμετάλλευσης και πόνου και σύγχυσης.

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να απελευθερώσει τον άνθρωπο, μόνο το Πνεύμα μπορεί αλλά με την πλήρη επιθυμία και συνεργασία του ανθρώπου.

Kαι αυτό είναι και το βασικό και ουσιώδες σε αυτό το εξελικτικό σκαλοπάτι της σύγχρονης εποχής που ζούμε, να κατανοήσει και να αποδεχτεί ο άνθρωπος αυτό το εξελικτικό συμπαντικό σχέδιο εξέλιξης και να εναρμονιστεί αυτός ο ίδιος με αυτό.

Και αυτό είναι αναντίρρητο γιατί 'η δόξα του Θεού είναι απρόσβλητη' 


*******

Neither knowledge, nor the experience, nor the understanding that results from these are insufficient for this decisive evolutionary step of the soul for to open the spiritual eyes and spiritual ears and from this proper understanding a man to pass  in pure creative act and pure creative liberating Word.

This pure energy is a gift from the Spirit in every humble heart filled with kindness that endures and serves the Word and man without scruples and second thoughts and personal gain.

Faith, the inner certainty of the existence of the spirit we conquer it, we experience it through virtue, this necessary personal journey of preparation that will create all these necessary bodily conditions so the the light to be able to touch, serve, lead to impinge, heal each candidate.

Friends knowledge alone is not enough as well as repeating continuously that we are aware of the situation or tha we simply understand it. Neither the tedious rote scripture and the labyrinthine philosophical theorems.

Man trapped, imprisoned inside his monstrous Ego that has create can only lead himself into an other subsequent prison, and at a later stage in violence, exploitation, pain and confusion.

Man it can not free man, only the Spirit can but with the full cooperation and the will of man.

And this is the basic and essential in this evolutionary step of our modern era that we live in, man to understand and accept  this universal evolutionary development plan and harmonize himself with it.

And it is undeniable because 'the glory of God is unassailable'

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Κρατηθείτε μακριά από νεφελίμ και σεραφείμ



Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σήμερα που ενώ νομίζεις ότι θα σου ξεδιαλύνουν κάποια πιθανά σου ερωτήματα μέσα από τον προσωπικό τους τρόπο γραφής και λόγο, στην ουσία και με έναν έξυπνο τρόπο σε απομακρύνουν ή απλά σε κατευθύνουν λάθος.

Το ζήτημα, το πρόβλημα του καλού και του κακού, μην ψάχνετε να το επιλύσετε έξω από εσάς αναφερόμενοι σε μια μυστηριώδη και σκοτεινή οντότητα.

Όχι, όλα αυτά έχουν να κάνουν με καθαρά εσωτερικές διεργασίες, για αυτό αναζητήστε τες μέσα σας.

Ο πειρασμός του Ιησού στην έρημο δεν έγινε από κάποια διαβολική οντότητα, όχι, ήταν μια τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια της σκοτεινής πλευράς του Εγώ του να καταπνίξει την γέννηση του φωτός μέσα του.

Για αυτό κρατηθείτε μακριά από νεφελίμ και σεραφείμ και όλες αυτές τις ανεκδιήγητες ιστορίες και αναζητήστε, παρακαλέστε το Πνεύμα να σας φωτίσει ώστε να φτάσετε σε αυτήν την απαραίτητη  γνώση του εαυτού που θα σας επιτρέψει να εργαστείτε εσωτερικά και με θετικότητα ώστε να ανανεώσετε εκ θεμελίων τον παλαιό ναό σας σε ένα νέο φωτεινό οικοδόμημα δομημένο όχι από ανθρώπινα χέρια αλλά με την ενέργεια και τη χάρη του Θεού όπως αυτός εκφράζεται μέσα από τον Υιό του αγγίζοντας μας μέσω του Αγίου Πνεύματος

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Η σκέψη είναι ........




Η σκέψη είναι ........

Η σκέψη είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο μέσω της οποίας μπορείς να δημιουργήσεις κατά ένα θετικό τρόπο, όμως μπορεί να γίνει και ένα εμπόδιο, όταν η έναρξη της έρχεται ύστερα από αρνητική συγκίνηση και τα σκοτεινά ένστικτα του Εγώ. 

Τότε απλά διαλύει, καταστρέφει, υποβαθμίζει, δημιουργεί σύγχυση και ένα ατέλειωτο μπέρδεμα και πόνο.
Στην ουσία όπως και η Πνευματική Επιστήμη μας λέει ο άνθρωπος χρησιμοποιεί τα δυο από τα τρία ιερά του σώματος του, αυτό της καρδιάς και αυτό της κεφαλής κινούμενους από τα κάτω από αυτό του ιερού της λεκάνης όπου και όλο το εγώ και η μακρόχρονη πορεία του εδρεύει.

Έτσι το Εγώ μακιγιάρετε από τα άλλα δυο, μέσα από την σκέψη, τον λόγο δηλαδή και την συγκίνηση, την τέχνη, προσπαθώντας να ξεγελάσει, να χρησιμοποιήσει τους γύρω του για ιδίων όφελος.
Αυτός ο αποσπασματικός τρόπος ζωής που ωθείται από τα σκοτεινά ένστικτα όχι μόνον δεν οδηγεί πουθενά αλλά έχει και μια βαθιά αρνητική επίδραση στο ίδιο το άτομο δημιουργώντας ανισορροπία και ασθένεια.

Το να παρατηρήσουμε την σκέψη μας, τις επιθυμίες μας μέσα από ένα άλλο πνευματικό κέντρο είναι το ζητούμενο, μόνον αυτό μπορεί να μας καθοδήγηση σωστά σαν ένας δίκαιος κριτής και να μας δείξει πως να κάνουμε αυτά τα πρώτα απαραίτητα βήματα που θα μας οδηγήσουν όχι μόνον σε μια γνώση και θεραπεία του εαυτού αλλά και σε μια σταδιακή αποχώρηση από αυτό το έκπτωτο πεδίο ζωής.