Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Η μουσική του Bach και ο Christian RosicrossΗ μουσική του Bach και ο Christian Rosicross

Μέσα από έξη διαλέξεις μια Ολλανδική εκπομπή παρουσίασε και ανέλυσε ένα βιβλίο το οποίο γράφτηκε από δυο Ολλανδούς συγγραφείς.

Αυτοί μελέτησαν την μουσική του Bach και μέσα σε ένα διάστημα επεξεργασίας δώδεκα ετών  ανακάλυψαν ότι όλες του οι συνθέσεις βασίζονταν πάνω σε συγκεκριμένους αριθμούς οι οποίοι έρχονταν στην επιφάνεια ξανά και ξανά.
Μέσω των αριθμόν,που επαναλαμβανόμενοι βρισκόντουσαν μέσα στην μουσική του,μπόρεσαν να βρουν ποιες λέξεις  αυτοί αντιπροσώπευαν.
Το ίδιο του το όνομα,η γέννηση του,ακόμη και ο χρόνος του θανάτου του βρέθηκαν σε πολλές συνθέσεις του.

Αλλά αυτό το οποίο ξανά και ξανά επαναλαμβάνονταν μέσω αυτών των ερευνών ήταν και το όνομα του Christian Rosicross καθώς και η ημερομηνία 1387,η οποία όπως έχει αναφερθεί από τον Rudolf Steiner είναι η χρονιά κατά την οποία ο  Christian Rosicross ενώθηκε με τους δώδεκα Σοφούς του παρελθόντος.

Αυτοί οι δώδεκα αντιπροσωπεύουν τις επτά περιόδους της Ατλαντίδας καθώς και τις πέντε τελευταίες περιόδους της Άριας εποχής.
Όλη η σοφία της ανάπτυξης της ανθρωπότητας στην διάρκεια αυτών των δώδεκα περιόδων αντιπροσωπεύετε από αυτούς τους δώδεκα σοφούς.
Ο δέκατος τρίτος ανάμεσα τους ήταν ο Christian Rosicross.

Στην διάρκεια αυτής της συγκέντρωσης ο τελευταίος έπεσε σε κώμα,και οι δώδεκα τότε μετέφεραν την σοφία τους σε αυτόν μέσω μικρών μάντραμς.
Όταν συνήλθε ο Christian Rosicross είχε απορροφήσει όλα όσα του είχαν μεταδώσει και μέσω αυτής της σοφίας μπορούσε να παρουσιάσει μια εντελώς νέα γνώση οι οποία μέχρι εκείνην την στιγμήν δεν είχε ποτέ αποκαλυφτεί στην ανθρωπότητα.
Είναι αυτή η νέα διδασκαλία που θα αποκαλυφθεί στο προσεχώς άμεσο μέλλον σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Όλη η ζωή γύρω μας λειτουργεί κάτω από την επενέργεια συγκεκριμένων κοσμικών νόμων.
Η γη μας περιστρέφετε γύρο από τον ήλιο μαζί με άλλους πλανήτες.
Εκτός από τους πολύ γνωστούς πλανήτες Αφροδίτη, Άρη,Δία και Κρόνο,τρεις άλλοι πλανήτες ανακαλύφτηκαν κατά την διάρκεια των προηγούμενον αιώνων,όπως ο Ουρανός ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας.

Η εσωτερική διδασκαλία μας λέει ότι αυτοί οι τρεις πλανήτες δεν ανήκουν στο δικό μας ηλιακό σύστημα.
Αναφέρονται σαν οι λεγόμενοι μυστηριακοί πλανήτες οι οποίοι ανακαλύφτηκαν ξανά από τον άνθρωπο όταν η συνείδηση του αναπτύχθηκε τόσο ώστε να μπορέσει να κατανόηση το νόημα τους και έτσι οι άνθρωποι να μπορέσουν καταστούν ικανοί να αντιδράσουν θετικά κάτω από τις δονήσεις τους.

Όπως η γη μας κινείται γύρο από τον ήλιο,το ηλιακό μας σύστημα με την σειρά του κινείται μέσα στον χώρο,μέσα στον γαλαξία.
Όπως επίσης και ο γαλαξίας ακόλουθη την δική του πορεία μέσα στο σύμπαν.
Ανυπολόγιστες αποστάσεις χωρίζουν όλο αυτό το έναστρο πλήθος.
Όλα στο σύμπαν κινούνται κυκλικά μέσω του διαστήματος μέσα σε συμφωνία και αναλογία και κάτω από την επήρεια  ήλεκτρο-μαγνητικών νόμων που ονομάζονται επίσης κοσμικοί νόμοι.

Από την άλλη γνωρίζουμε επίσης ότι και οι μικρότερες αρχές ζωής μας δείχνουν ακριβός το ίδιο. Τα σώματα είναι συντεθειμένα μέσω ενός θαυμαστού συστήματος δυναμικών γραμμών,οργάνων, κυττάρων και ατόμων,τα τελευταία, τα άτομα μας δείχνουν ότι μοιάζουν αρκετά στην δομή όπως και ένα μικρό ηλιακό σύστημα.

Πριν από μερικά χρόνια υπήρχε η πεποίθηση ότι το άτομο ήταν το μικρότερο κομμάτι,το μικρότερο σώμα, όμως μέσω των συνεχών επιστημονικών ανακαλύψεων ανακαλύφτηκε ότι και το άτομο επίσης μπορεί να διαιρεθεί,και ότι στην ουσία όλα μπορούν να εξηγηθούν μόνο μέσω των δυνάμεων-ακτινοβολίας.
Είναι αυτές οι δυνάμεις ακτινοβολίας οι οποίες προκαλούν όλη την ζωή.
Από που προέρχονται όλες αυτές οι ακτινοβολίες θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε;

Υπάρχει μία αρχαία διδασκαλία η οποία μας λέει ότι πίσω από κάθε ακτινοβολία πίσω από κάθε αποκάλυψη βρίσκετε μια συνείδηση.
Η κατάσταση της συνείδησης είναι και κατάσταση της ζωής αυτή είναι μια θεμελιώδης αξία.
Χωρίς συνείδηση καμία ζωή δεν μπορεί να υπάρξει ούτε στην πιο μικρή ούτε στην πιο μεγάλη αποκάλυψη.
Στην απαρχή υπήρχε μόνον ο Ένας, μια Ανεκδήλωτη Συνείδηση του Πατέρα Όλων,του Λόγου.
Από αυτόν τον Λόγο η πρώτη αποκάλυψη ήρθε σε ύπαρξη.

Είναι για αυτόν τον λόγο που το Ευαγγέλιο του Ιωάννη ξεκινά με αυτές τις λέξεις 'Εν αρχή είναι ο Λόγος'.
Από αυτόν τον Λόγο από αυτήν την Θεϊκή συνείδηση εκδηλώθηκε η ζωή και αυτή η ζωή ήταν το Φως των ανθρώπων.
Αυτές οι λίγες λέξεις  θέλουνε να μας πληροφορήσουν για μια τεράστια και ισχυρή διαδικασία ανάπτυξης.

Διότι το Φως των ανθρώπων δεν είναι παρά η συνείδηση, η αναφλεγόμενη δύναμη-σκέψης η οποία ήρθε σε ύπαρξη από την Θεϊκή Ζωή,την Θεϊκή σκέψη μέσα από μία περίοδο που δεν μπορεί να κατανοηθεί μέσω τις τριπλής διάστασης συνείδησης του χώρου και του χρόνου.
Σε κάθε άτομο της δημιουργίας τοποθετήθηκε αυτή η Θεϊκή Ιδέα σαν ένας σπόρος που εν δύναμη περιέχει όλην την γνώση για την ανάπτυξη του δημιουργήματος.
Επίσης μέσα από εμάς Επιθυμεί να Αποκαλυφθεί, όμως αυτό μπορεί να συμβεί μόνον όταν η συνείδηση μας ακολουθεί την Θεϊκή του Δημιουργία και δεν οδηγείται σε διαφορετικούς δρόμους μέσω της Επιθυμίας του Εγώ.

Τι έχει να κάννη όλο αυτό με τον Cristian Rosicross και τους αριθμούς που πολύ ευφυώς ανακάλυψαν οι συγγραφείς του βιβλίου αυτού σχετικά με την μουσική του Bach;
Προηγούμενος αναφέραμε τις δυνάμεις-ακτινοβολίας και ότι όλα αυτά έρχονται σε εκδήλωση μέσω της συνείδησης λέγοντας : 'η κατάσταση συνείδησης είναι και κατάσταση ζωής'
Μέσω της συνείδησης τα άτομα ελκύονται και ενώνονται ώστε να δημιουργήσουν τις πιο ποικίλες μορφές.

Κάθε τι ζωντανό ακτινοβολεί δυνάμεις και λαμβάνει επίσης με την σειρά του αυτές τις ακτινοβολούσες δυνάμεις με τις οποίες βρίσκεται σε αντιστοιχία,σε αρμονία με την δική του κατάσταση ζωής.
Αυτές οι δυνάμεις μετατρέπονται μέσω του συστήματος του, και σαν φυσιολογική συνέπεια ένα αποτέλεσμα θα προέλθει ξανά από αυτές.

Όλο το Κοσμικό Σύμπαν είναι ένα μεγαλειώδες και απεριόριστο πεδίο ακτινοβολίας στο οποίο  δυνάμεις και ακτινοβολίες  ωθούνται σε εκδήλωση, και στο οποίο τα πάντα κινούνται,αφυπνίζονται σε ζωή και αποσυντίθενται και πάλι ξανά.
Όλη αυτή η ανάπτυξη καθοδηγείται από Μεγαλειώδεις Οντότητες των οποίων η συνείδηση έρχεται σε συμφωνία πάντοτε με τους Κοσμικούς νόμους,ακόμη και όταν το σύμπαν ωθείτε στην διαδικασία της γέννησης,αποκάλυψης και αποσύνθεσης,μια αιώνια μετατροπή και αλλαγή,στην οποία οι νόμοι των ακτινοβολιών οι οποίοι προέρχονται από τον Κόσμο,το Ηλιακό μας Σύστημα και όλα αυτά που το περιβάλλουν, αφυπνίζουν την ζωή αλλά μπορούν ταυτόχρονα και να την εξολοθρεύσουν επίσης όταν δεν βρίσκετε σε αρμονία με την Πρωταρχική Θεϊκή Ιδέα. 

Γιαυτό τον λόγο εξαρτάται από την συνείδηση μας εάν αυτή η διαδικασία της μετατροπής στην οποία τα άτομα συνθέτονται και διαλύονται, μπορούν να επιμηκυνθούν ή όχι.


Όταν η συνείδηση του ανθρώπου ζει εξολοκλήρου από την συνήθη-φύση,στην οποία όλα τα πράγματα υπόκεινται στον θάνατο,τότε και η ζωή στον μικρόκοσμο δεν θα μπορεί να διατηρηθεί και έτσι θα βρει το νομοτελειακό της τέλος,όπως κάθε τι που αποκαλύπτεται σε αυτήν την έκπτωτη φύση.

Αλλά ο Παύλος μας λέει:
'Ακούστε, σας μιλάω για ένα μυστήριο, αυτή η φθαρτή φύση πρέπει να ενδυθεί την αφθαρσία και αυτή η θνητή φύση πρέπει να ενδυθεί την αθανασία.Όταν το φθαρτό και το θνητό θα ενδυθούν την αθανασία τότε θα επαληθευτεί αυτό που είναι γραμμένο: Ο θάνατος κατεπόθη σε νίκη'. 
Προς Κορινθίους Α 15/ιε/53-55

 Μόνον όταν μια εξολοκλήρου νέα συνείδηση αναπτύσσεται μέσα μας, μπορούν αυτά τα λόγια του Παύλου να ειπωθούν και για εμάς επίσης.
Και είναι αυτή η δυνατότητα η οποία προετοίμασε για ολόκληρη την ανθρωπότητα ο Christian Rosicross.

Όπως η Γη μας κάνει κύκλους γύρο από τον Ήλιο,έτσι και το ηλιακό μας σύστημα κινείται επίσης μέσω του Ζωδιακού κύκλου.
Το κάθε τι στο ηλιακό μας σύστημα διέρχεται το ένα μετά το άλλο μέσω τον δώδεκα ζωδιακών σημείων. Αστρονομικά όπως και αστρολογικά αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Κάθε περίπου 26.000 χρόνια το ηλιακό μας σύστημα κινείται διαμέσου και τον δώδεκα αυτών σημείων.

Όπως υποβαλλόμαστε στις ακτινοβολίες τον πλανητών της Σελήνης και του Ήλιου,βομβαρδιζόμαστε επίσης και από τις ακτινοβολίες και τις δυνάμεις του ζωδιακού.
Όμως επειδή αυτές οι ακτινοβολίες διαφοροποιούνται μέσα στην πορεία του χρόνου εξαιτίας του ταξιδιού μας μέσα από το ζωδιακό, λαμβάνομε κάθε φορά νέες δυνατότητες ανάπτυξης της συνείδησης μας με την βοήθεια αυτών των ακτινοβολιών.

Μέσω των αμέτρητων εμπειριών μας σε αυτό το πεδίο ζωής,και σε αναλογία με την κατάσταση του όντος  μας η συνείδηση μας αλλάζει όπως επίσης και η κατάσταση της ζωής μας.
Ανάλογα με τον τρόπο που αντιδρούμε σε αυτές τις διαφορετικές ακτινοβολίες δημιουργούμε το δικό μας karma και ελκύουμε όλα όσα είναι σε συμφωνία με την κατάσταση της ζωής μας.

Έτσι στριφογυρίζουμε μαζί με την γη και το ηλιακό μας σύστημα στον τροχό της γέννησης και του θανάτου σε μια αδιάκοπη επανάληψη.
Μέχρι που θα έρθει η στιγμή που θα συνειδητοποιήσουμε το αχρείαστο, το άσκοπο αυτής της αιώνιας διαδικασίας της γέννησης,εκδήλωσης και αποσύνθεσης,και ενδεχομένως αναρωτηθούμε τότε πιο είναι το νόημα πίσω από όλα αυτά;

Στην παρούσα φάση η πρωταρχική Θεϊκή αρχή η οποία είναι κοιμισμένη στο κέντρο του μικρόκοσμου μας,μπορεί να αγγιχτή από τις υψηλές ακτινοβολίες του γνωστού μας σύμπαντος.
Οι ακτινοβολίες των ονομαζόμενων τριών μυστηριακών πλανητών μπορούν τότε να αγγίξουν τον Θεϊκό σπόρο μέσα μας αφυπνίζοντας τον σε νέα ζωή.
Όλη μας η γήινη φύση υπόκειται σε ένα συγκεκριμένο δονητικό κλειδί,εξαρτώμενο από τη συλλογική συνείδηση της ανθρωπότητας πάνω στην γη.

Σε αρμονία με αυτήν, η γη μας ελκύει τις ακτινοβολίες εκείνες που συντηρούν αυτό το πεδίο-ζωής.
Όμως εάν η συνείδηση ενός μέρους της ανθρωπότητας αλλάξει,προσπαθώντας να απελευθερωθεί από αυτό το πεδίο της γέννησης και του θανάτου, λόγο του ότι έχουν βιώσει την ματαιότητα αυτού του πεδίου ζωής,τότε εκείνην την στιγμή μπορούν να προσελκυστούν,μετατραπούν και έτσι να αποκαλύπτουν υψηλές δυνάμεις-ακτινοβολίας μιας εντελώς διαφορετικής και ανώτερης  διάστασης.

Καθώς το πυκνό, κρύσταλλοποιημένο πεδίο-ζωής κινείται έχω από το συλλογικό επίπεδο συνείδησης της ανθρωπότητας πρέπει να κατανοήσουμε τότε ότι αυτή η νέα συνείδηση που αναπτύσσετε από ένα μέρος της ανθρωπότητας θα ελκύσει νέες ακτινοβολίες από το σύμπαν οι οποίες με την σειρά τους θα μπορέσουν επίσης να αγγίξουν και άλλους ανθρώπους οι οποίοι θα ανοιχτούν σε αυτές τις επιδράσεις.

Ένα άλλο μέρος της ανθρωπότητας όμως μπορεί να μην καταστεί ικανό στο να αντιδράσει θετικά σε αυτές τις νέες επιδράσεις και έτσι να δεθεί όλο και περισσότερο στην κατώτερη φύση.
Αναμφίβολα ένας διαχωρισμός θα επέλθει τότε μεταξύ αυτών των οντοτήτων που μπορούν να ανυψωθούν προς αυτό το νέο πεδίο-ζωής και των άλλων ανθρώπων οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να αφομοιώσουν αυτές τις νέες δυνάμεις και οι οποίες θα εκπέσουν τότε πίσω σε μια πιο πρωτόγονη κατάσταση ζωής.
Το πρώτο μέρος θα μπορέσει να ανυψωθεί σε έναν 'Νέο Ουρανό-Γη όπως έχει προαναφερθεί και στο ευαγγέλιο όταν ο Ιησούς μας λέει 'Το βασίλειο μου δεν είναι από αυτόν τον κόσμο'.

Η εκδήλωση του Christian  Rosicross είναι η αρχή μιας ανύψωσης ενός μέρους της ανθρωπότητας μέσα σε αυτό το νέο Πεδίο-Ζωής,Εκατομμύρια αληθινοί Χριστιανοί από την αρχή αυτής της νέα Περιόδου, έχουν προσελκύσει  μέσω της πίστης τους και της ζωής τους αυτές τις νέες ακτινοβολίες.
Κατά την διάρκεια του Ζωδιακού σημείου των Ιχθύων,του οποίου και το ηλιακό μας σύστημα ταξίδεψε,αφύπνισαν την νέα ψυχή τους από τον ύπνο του θανάτου.
Η νέα συνείδηση έτσι έχει ήδη  αφυπνισθεί μέσα τους,και όλοι μαζί ελκύουν τις ακτινοβολίες των μυστηριακών-πλανητών οι οποίοι αποκαλύπτονται τώρα σε ολόκληρον τον κόσμο.

Είναι με την βοήθεια αυτών των άφθαρτων ψυχών που ο Cristian Rosicross σαν ο δέκατος τρίτος μεταξύ των δώδεκα του παρελθόντος, ωθεί την ανθρωπότητα πάνω στην ατραπό της Απελευθέρωσης στην Υδροχοϊκή εποχή στην οποία και το ηλιακό μας σύστημα ήδη εισήλθε.

Έχει φτάσει η ώρα του μεγάλου θερισμού για όλους εκείνους που έχουν προετοιμαστεί μέσω πολλών ενσαρκώσεων και έτσι μπορούν να αντιδράσουν τώρα  στις νέες αυτές επιδράσεις κατά  ένα πολύ θετικό τρόπο.
Είναι η  δέκατη τρίτη περίοδος στην οποία έχουμε τώρα εισέλθει, που η Θεϊκή Ψυχή πρέπει να αποκαλυφτεί.

Από την ανώτερη  διάσταση του Νέου Ουρανού-Γη οι νέες δονήσεις εισέρχονται τώρα σε ολόκληρη την ατμόσφαιρα μας.
Αυτή πρέπει να ήτανε και η αιτία για την οποία ο Bach αντιδρούσε έτσι μέσω τις έμπνευσής του σε σε όλες αυτές τις υψηλότερες δονήσεις.
Κατέστη ικανός να μεταφέρει όλες αυτές τις δονήσεις μέσω των συνθέσεων του και έτσι μέ την μουσική του εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να επηρεαστούν μέσω της πολύ ευαίσθητης αίσθησης ακοής μέσα στο νευρικό τους σύστημα.

Ως εκ τούτου, αυτές οι δονήσεις πηγάζουν από μία πολύ υψηλότερη διάσταση, οι κατώτερες δονήσεις (οι αριθμοί) υπόκεινται σε αυτές και ενδύονται μια ειδική αρμονία.
Όπως τα ρινίσματα σιδήρου επηρεάζονται από έναν μαγνήτη,κατά τον ίδιο τρόπο μπορεί να εξηγηθεί πως μία σύνθεση μπορεί να δώσει απόδειξη αυτής της νέας υψηλής αρμονικότητας εξαιτίας των διαφορετικών ήλεκτρο-μαγνητικών δυνάμεων.
Όπως η πυραμίδα της Gizeh κατασκευάστηκε μέσω μίας υψηλότερης γνώσης,ώστε όλες τις οι όψεις να βρίσκονται σε αρμονία με τα μέτρα και τους αριθμούς των κοσμικών νόμον,μπορούμε να πούμε ότι ακριβός το ίδιο συμβαίνει και στην μουσική του Bach.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το όνομα του Christian Rosicross καθώς και μερικές βασικές λέξεις και αρχές από το βιβλίο 'THE FAMA FRATERNITATIS' αποκαλύπτονται μέσω της μουσικής του Bach ξανά και ξανά,αυτό βέβαια μπορεί να εξηγηθεί πολύ εύκολα καθώς ο Christian Rosicross εκδηλώνει τον μεγάλο μεσολαβητή για την τρέχουσα Εποχή του Υδροχόου.

Καθώς όλα τα γράμματα εκδηλώνουν έναν συγκεκριμένο αριθμό,ώστε κάθε λέξη,και πιο ειδικά κάθε όνομα να περιέχει το δικό του κλειδί δόνησης,θέλουμε ταπεινά να σας πούμε εδώ ότι δεν ωθούσε τον Bach μια εξεζητημένη διανοητική κατάσταση μέσω της οποίας συνέθετε την μουσική του αλλά μια έμπνευση που προέρχονταν από αυτούς τους νέους Κοσμικούς Νόμους που σας περιγράψαμε.

Στο προσεχές μέλλον θα συναντήσουμε όλο και περισσότερες αποδείξεις οι οποίες θα αποκαλύπτουν αυτόν τον μεγάλο μεσολαβητή αυτής της δέκατης τρίτης περιόδου,κατά την διάρκειά της οποίας ένα μέρος της ανθρωπότητας θα βαδίσει την ατραπό της απελευθέρωσης έξω από την φύση του θανάτου, μέσω της ζωογόνησις της Θεϊκής Ψυχής, ο Christian Rosicross διαδραματίζει έναν κεντρικό ρόλο σε όλο αυτό το σχέδιο, όχι σαν ένας άνθρωπος από σάρκα και αίμα,αλλά σαν ένα ισχυρό Πεδίο-Ακτινοβολίας το οποίο μπορεί να μας ανασύρει ψηλά μέσα στον Νέο Ουρανό-Γη.

Αυτοί οι οποίοι επιθυμούν να βαδίσουν την ατραπό της απελευθέρωσης θα πρέπει να μάθουν να αντιδρούν θετικά όσον αφορά αυτές τις νέες ακτινοβολίες  παραδίδοντας το Εγώ της κατώτερης φύσης.
Τότε μόνον η Θεϊκή Ψυχή, ο Χριστός μέσα μας,μπορεί να έρθει σε ζωή και να συνδεθεί πάνω στον σταυρό της φύσης,τότε αυτός ο σταυρός μπορεί να μεταμορφωθεί και να γίνει ένας Ακτινοβόλος Σταυρός,στον οποίον Το Χρυσό Ρόδο μπορεί και θα ακτινοβολεί σε πλήρη δόξα :
Christian Rosicross


Δημοσίευση σχολίου